RESUM PLE DEL DIA 25 OCTUBRE 2010 – COMENTARIS

El Ple extraordinari del dia 25 d’octubre de 2010, convocat amb urgència per l’alcalde en funcions Haral Ebinger, principalment per aprovar les ordenances municipals per l’exercici 2011, va començar puntualment  a les 19 h. amb l’assistència de tots els membres del consistori.

Es va seguir l’ordre prèviament fixat en la convocatòria.

1.-  Donar compte dels Decrets d’alcaldia.

En aquest punt es van llegir els decrets d’alcaldia signat des de l’anterior Ple, essent els principals, els relatius a l’aprovació d’un trienni a cadascuna de les treballadores de la Llar d’Infants municipal i la devolució de part de les subvencions rebudes per part de l’Ajuntament relatives al sou dels membres d’alta a la Seguretat a l’Ajuntament.

També un Decret relatiu a la contractació d’un despatx d’advocats per tal d’intentar esbrinar la complexa situació de la Sala Polivalent.

2.- Aprovació de certificació d’obres corresponent a l’obra de Construcció de la Llar d’Infants de Puigdàlber.

Es va aprovar la darrera certificació d’obres de la Llar d’Infants que restava pendent i que havia quedat a punt per part de l’anterior govern de Pere Ferrer, després d’una negociació amb el constructor per reduir-la a 270,- € en contra del que demanava de més de 5.000,- €.

Es va comentar i posar de relleu per part del cap del cap del grup de CiU, la puja incontrolada que va suposar aquesta obra, que va ser contractada per  252.000,- € i va acabar costant al poble la quantitat de 402.000,- €, sense comptar l’equipament interior i de la cuina. Es va comentar que per aquest preu, i en aquest poble, es poden fer 3 naus industrials.

3.- Aprovació provisional si s’escau, de la modificació de les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Puigdàlber per a l’exercici 2011.

Comentaris sobre  aquest punt

Aquest era el punt més important de l’ordre del dia i va ser presentat pel regidor d’Hisenda, Haral Ebinger després de ser lloada la rapidesa en que s’han confeccionat les ordenances en relació a altres anys.

Lloança que va ser acceptada de bon grat per l’esmentat regidor, però traient importància al tema en comprovar que  en realitat, “les havia deixat com estaven” i per tant, poca feina havia fet sobre el tema.

En realitat, l’únic que va fer el regidor va ser dir que per a l’any 2011 quedaven les ordenances congelades, amb l’excpeció de l’aigua, que puja un 2,10 % i  l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) que puja una mitja del 9% sobre l’any anterior.

També es va proposar pujar la taxa per taules i cadires al carrer en la seva quantia mensual i per unitat, però sense cap explicació, es va retirar la referida puja, dient el senyor alcalde que quedava com l’any anterior.

A preguntes del cap de l’oposició es van explicar algunes variacions en el redactat de les ordenances, aclarint el senyor Secretari que es referia a variacions legals en Lleis de  rang superior sense cap mes aplicació ni variació.

Darrerament, a petició de la regidora de l’oposició, es va aclarir també que els casaments fets pels regidors a gent que no està empadronada al municipi, s’hauran de fer o a la Sala de Plens o a l’Auditori municipal, amb el que estan obligatòriament subjectes a la taxa fixada a l’ordenança núm. 22.

COMENTARI:

Primer que tot i abans de començar els comentaris, lloar la compenetració entre el senyor David Masdeu (IUP) i el senyor Ebinger (PSC) que ara sembla s’entenen a la perfecció en benefici del poble, coincidint en la defensa de principis irreconciliables: on hi havia un forat per part del senyor Ebinger, ara hi ha una paret, on abans es parlava de puja, ara es parla de baixa, vaja, que el que era blanc, ara és negre…. i tot depenent dels interessos que un s’hagi de tapar a l’altre. Fet aquest aclariment sobre enginyeria financera impositiva que cal tenir en compte per entendre moltes coses, passem a la explicació del que s’ha aprovat.

Res a dir sobre la congelació dels impostos i taxes  per a l’any 2011, és totalment correcte aquesta decisió que, per una banda eximeix al regidor d’Hisenda de fer cap estudi sobre el tema i a la vegada és electoralista ateses les properes eleccions, tan al Parlament com  municipals.

Dit aixó, recalcar que la congelació no és tal, atès que l’impost que més diners recapta referent als ingressos municipals, és l’IBI i aquest s’apuja més d’un 9% de mitjana segons paraules del mateix regidor d’Hisenda i del mateix alcalde.

 Aquesta pujada, representa que per molta gent, el rebut de l’IBI de 2011 es veurà incrementat en més d’un 15%, depenent de la variació del valor cadastral de la seva vivenda després de la revisió del 2009, feta precisament per igualar els valors segons les propietats i evitar que uns paguin les propietats dels altres.

Per part del regidor d’Hisenda, Haral Ebinger, es  va dir que  aquest increment no es referia als rebuts dels contribuents sinó a la  incorporació de nous subjectes passius (vivendes) al padró. Però a la pregunta de ¿quantes noves vivendes hi ha ? ningú de l’equip de govern, ni el secretari va saber contestar perquè “no tenien les dades”…. Quina vergonya !!! i quina presa de pèl.

La veritat es que, després de dir que els impostos quedaven congelats per l’any 2011, en realitat, l’IBI, que representa la major parts dels ingressos provinents del poble, s’incrementa una mitja del 9%, segons el propi regidor d’Hisenda.

Des del grup de CiU es pot comprendre aquest increment  (que l’ajuntament podria haver reduït al 3 ó 4 % de mitja tranquil·lament), però el que no es pot entendre i que fa perdre tota la credibilitat a l’equip de govern de IUP és que fa tres anys ja volien rebaixar l’IBI i no es van cansar  de dir que no hi havia dret a les pujades constants…. I en canvi, el primer any que tenen oportunitat de complir les seves promeses i baixar l’IBI, el que fan, és apujar-lo.  Quin compliment de paraula !!! i quina credibilitat…. Ben aviat semblaran el tripartit (bipartit), per això tenen al regidor socialista a les seves files.

Relatiu a la retirada de la pujada de la taxa de les taules i cadires ocupant la via pública, que només afecta a un contribuent, s’hauria de preguntar a l’equip de govern perquè retiren aquesta puja i degut a quines promeses i interessos obeeix. No s’acaba d’entendre que a la proposta d’ordenances hi figura un increment i en el mateix Ple es retira dient que ha estat “un error”.

4.- Ratificació de l’acord de la Junta de Govern per a la formalització del contracte de subministrament d’energia elèctrica amb Gas Natural – Unión Fenosa.

S’aprova per unanimitat i és relatiu a la despesa de l’Ajuntament en electricitat, que es veu que amb aquest conveni es pot estalviar diners.

 

Al final del Ple, l’alcalde va fer una comunicació que per la seva importància desitgem que faci pública com es mereix  i en els mitjans que cregui oportuns, donant la publicitat del gran èxit assolit per les intervencions de Diputats de totes les formacions politiques, Consellers i com no, l’alcalde, el regidor socialista i el mateix Secretari. Tot relatiu a la consecució d’una gran aportació econòmica per la construcció del nou consultori municipal al semi-soterrani  (planta baixa per devant) de la nova construcció del Centre.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s