PUIGDÀLBER (ALT PENEDÈS) AL DIA. OCURRÈNCIES I NOTES DE LA GENT ( I V )

Com sabeu, en aquest apartat es van posant les ocurrències i comentaris breus que van arribant a la redacció amb aquesta intenció (5 o 6 línies), cal dir si es volen com a “ocurrència” o com a “comentari”. Els anirem col·locant per ordre d’arribada, per dates  i quedaran de forma permanent al bloc, tenint en compte que, quan es faci massa pesat (20 apunts), s’iniciarà un nou “ocurrències i notes de la gent V”. Per consultar els tres primers blocs, amb les primeres 60 ocurrències, podeu fer-ho als enllaços del final de l’article:

DARRERA NOTA:  

i 20).-  09-03-2011                         PER LA BOCA MORA EL PEIX

Aquesta seria la traducció literal de la dita castellana “por la boca muere el pez” i no vol dir altra cosa que no es pot parlar en va, o millor dit, hi ha coses que val mes no dir, si no vols que et vagin en contra. A qui se li acudeix publicar als diaris que Puigdàlber ha de rebre una subvenció de  x,- € per un centre cultural, gimnàs…. i consultori ???  en els temps que ens ha tocat viure. Doncs a qui voleu que se li acudeixi ??, al senyor Masdeu, al nostre alcalde David Masdeu, que per fer-se el milhomes publica el que li pica sense tenir en compte les possibles conseqüències. I de ben segur que per la campanya electoral del seu partit a les municipals, prometrà un camp de futbol de gespa artificial (esperem que sigui finançat amb una “donació”).

19).-  07-03-2011                                CADA DIA PITJOR

Sense voler, ha caigut a les meves mans un article que podeu veure al final de l’escrit i del que us aconsello la seva lectura per demostrar que “no ha canviat res”, continua amb la seva prepotència el senyor Masdeu, fins el punt de mentir en presència del Secretari i el cap de l’oposició en pretendre demostrar que la revisió del cadastre estava mal feta. Atès que em va mentir “sense cap paper ni document al davant”, li demano públicament que demostri el que va dir del seu rebut de l’IBI. Si a mi, que mitjanament encara hi entenc alguna cosa, em menteix, que pot fer amb d’altres coses ???.  P.T.

http://www.penedesdigital.cat/2009/07/30/creuament-dacusacions-a-lajuntament-de-puigdalber/

18).- 03-03-2011                     PREOCUPATS PER LA C-15

Tots sabem el que patim amb aquesta carretera i es que són la pera, han variat el projecte un munt de vegades, fan el que els hi dona la gana, no els importa arruïnar qualsevol negoci durant mesos i mesos, no els importa ocupar més del que expropien. Davant d’aquesta disbauxa, tampoc hi fa massa el nostre Ajuntament: La C-15 passa la majoria de tros a nivell de les cases i segurament que el soroll  molestarà als veïns (s’han demanat pantalles ???), no s’ha previst un pas per les clavegueres davant una possible o necessària ampliació, no esta realment definida la corba d’accés al vial de servei, i del vial de servei de la penyora val més no parlar-ne. Pregunteu a l’Ajuntament.

 

17).-  22-02-2011                 NO ES UNA GRAN OLIVERA

No es pot dubtar de les bones intencions ni de la generositat del donant, però no és una gran olivera. Possiblement ho serà, però per ara no ho és. Tothom s’havia imaginat un arbre que tingues la suficient presència per donar nom al parc i la veritat és que ni les mides ni la ubicació és la més escaient. Segurament que amb coses com aquestes es podria començar  una costum sobre les consultes per coses que a tots impliquen. També podem comprovar  una  deriva cap  a la “recollida selectiva” si ens fixem en els “bancs” instal·lat a la entrada de la Sala Polivalent. Potser seria millor cuidar una mica les formes, no tot s’hi val i la presència importa.

 

16).-  18-02-2011     CONTINUEN LES ACTUACIONS PRE-ELECTORALS

Es veu que l’equip de govern a començat la campanya electoral i al marge de la impressionant cursa de plens extraordinaris que es celebren i es celebraran a corre-cuita i també en horaris que no puguin assistir els membres de l’oposició, s’ha començat la col·locació de les fantàstiques bandes reductores de velocitat  al centre del poble;  bandes que en el poc temps que fa que estan col·locades ja es comença a veure perquè serveixen: “per fer soroll”,  ja que per la seva alçaria  (3 cm)  de reduir la velocitat res de res, però en canvi, quan passa un vehicle per sobre las ratlles,  desprèn un harmònic i esplèndid so. Crec que tot el poble ho agrairà. Ah, i per cert  ESTAN HOMOLOGADES ? aquestes bandes, i les llaunes que es col·loquen per senyals ?? . Com és que ni tan sols són reflectants per tal que es vegin de nit ??. Possiblement, per l’estalvi energètic, hi posin una espelma al costat. Per P.F.

 15).-  16-02-2011         INAUGURACIONS PRE-ELECTORALS

 Ja són típiques i fins i tot folklòriques les inauguracions d’obres quan s’apropen unes eleccions (en aquest cas, municipals). Per això a Puigdàlber s’afanyen a corre-cuita en aprovar adjudicacions de les obres d’enllumenat i de l’edifici entre mitgeres on hi havia hagut el centre (la propietat del qual es va lliurar a l’Ajuntament als anys 70 pensant que el conservaria). Segurament que no les podran inaugurar per una modificació a la Llei electoral que ho impedeix a partir del 29 de març i per manca de temps… però al menys fan propaganda que les han iniciat (sense tenir en compte el seu pagament ni la data).

14).- 10-02-2011      AL SENYOR MASDEU LI AGRADA MASSA SORTIR ALS DIARIS

Aquesta és la sensació que tens al llegir les noticies a El Cargol i suposem que demà a La Fura i el divendres a  El 3deVuit i potser al Punt, a la tele i als diaris digitals…. Aquest senyor, alcalde de Puigdàlber a partir de la moció de censura contra CiU, no para d’aparentar riquesa davant dels medis quan en realitat, va deixar un Ajuntament arruïnat, ell i l’anterior alcalde a qui vol imitar. Podeu llegir la crítica a la noticia al bloc de CiU Puigdàlber:

http://ciupuigdalber.wordpress.com/2011/02/11/noticies-de-l%e2%80%99ajuntament-de-puigdalber-als-mitjans-de-comunicacio-amb-la-contestacio-del-grup-de-ciu/

 13).-  09-02-2011                  ODA A ESPANYA (Joan Maragall 1898), fragment

Des de la pèrdua de les colònies (Cuba) que Espanya ens fot les culpes als Catalans de la seva incapacitat de mantenir-se per ella mateixa.

 Poesia sencera : https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/02/09/oda-a-espanya-joan-maragall-1898/

Escolta, Espanya, – la veu d’un fill
que et parla en llengua – no castellana:
parlo en la llengua – que m’ha donat
la terra aspra:
en aquesta llengua – pocs t’han parlat; 
 en l’altra, massa

………………………

Salva’t, oh!, salva’t – de tant de mal;

que el pló  et torni feconda, alegre i viva

pensa en la vida que tens entorn:
aixeca el front,

somriu als set colors que hi ha en els núvols.

 

On ets, Espanya? – no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua – que et parla entre perills?
Has desaprès d’entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!

 

12).- 04-02-2011                     ELECCIONS MAIG  2011. ATENCIÓ

S’acosten les municipals, els pobles més grans ja defineixen els seus candidats però als pobles petits tot sembla molt més encantat. A molts d’aquests pobles els hi costa trobar gent per les llistes més convencionals i en canvi sorgeixen per tot arreu grups minoritaris extremistes, que poden provocar un desgovern a molts pobles del Penedès. A Puigdàlber sembla que es parla de quatre llistes, però ningú sap del cert que passarà i és una llàstima en un poble tant petit i tant “especial”, el que ahir era blanc, ara sembla negre, les persones que eren quasi bé indesitjables s’han tonat “desitjades”.- I és que Puigdàlber és com “un món al revés”.  El que no manca, és gent a les llistes (o al menys a una), us ho ben assegurem.

11).-  02-02-2011                        CONTINUEN IGUAL

Encara que facin dos o tres plens al mes, encara que s’esforcin en donar les culpes de tots els mals al govern del Pere Ferrer i la Maria per amagar les seves insuficiències, encara que vulguin demostrar que fan el millor pel poble…. No aconsegueixen convèncer, amb la seva burda dialèctica d’atac continu i descrèdit dels altres, no aconsegueixen apartar el fantasma de la seva pròpia mala gestió, per part de Masdeu, degut a la seva connivència amb Carrera i les seves dubtoses actuacions, i per part de Harry, per la seva traïció als companys i al mateix poble, a qui perjudica amb la seva defensa del que tots sabem i “patim”.  Res més, avui ja  s’ha dit prou.

10).-  29-01-2011 (2)               PROBLEMA CLIMATOLÒGIC

És culpa del fred. És culpa de la calor. El temps els enganya (als homes del temps)… Tot són excuses per dir que el que busca l’Ajuntament es “la conservació” del personal que utilitza les dependències de l’Ajuntament (sobre tot la llar d’avis) en “fresc”. No sé si el tècnic de manteniment sap que una “bomba de calor” no rendeix quan les temperatures baixen massa.  El problema és que aquest tipus de calefacció és la mateixa que s’ha pressupostat pel Centre del qual ara es volen continuar les obres (el senyor Masdeu ja va deixar ben clar que l’empresa que ho agafi a d’assumir que estarà alguns anys a cobrar ).

9.-)  29-01-2011  (1)                           QUINA MALA LLET !!!

Sempre havia pensat  (innocentment a la vista del present) que quan menys els politics de l’administració local ho feien per vocació de servei al poble. Això comporta una atenció correcta quan es demana hora per parlar amb algun representant electe. Aquesta és doncs, una lliçó que el senyor Ebinger ha d’aprendre: atendre als ciutadans de Puigdàlber sense amenaces ni amb cara de fera desenfrenada… ell ja sap de que és tracta. Dir per altra banda que als seus socis de l’IUP ja els hi va bé aquesta actitud.  Fan com a les pel·lícules de l’home bo i l’home dolent on el senyor d’IUP fa el paper del primer (cara a la galeria).

8).-  18-01-2011          EBINGER  +  LLAR D’INFANTS  =  PROBLEMA

JA NO ÉS NOU. Es va decidir  (equivocadament) que el Harry es podria encarregar d’Ensenyament i per tant de la Llar d’Infants, però ha resultat un desastre. El moviment es demostra movent-se, caminant i això no es mou, mes aviat retrocedeix. Creiem que per part de l’Ajuntament s’hauria d’informar abastament del que passa a la Llar d’Infants, costa molts diners al poble i s’ha d’explicar la seva gestió.  Un dels editors d’aquest bloc ha tingut una queixa de les professionals de la llar d’infants per haver posat que “no donen la talla”, doncs “els hi demano disculpes” si s’han sentit ofeses i es publiquen les disculpes en el mateix mitjà de la pretesa ofensa. P.T. 22-02-2011.

7).- 16-01-2011                           FINALITAT DEL GOVERN

És possible que la manca de credibilitat per a  qui es vulgui dedicar a la política  provingui de la professionalització d’aquesta, tothom es pensa que s’hi vol arribar per fer-s’hi ric i per aquesta raó es posa a tothom dins el mateix sac. No ens ajuden gaire les noticies sobre els sous i “feines” del Aznar a Endesa o González a Gas Natural. Al menys a la política local s’ha d’eradicar aquesta sensació: Encara queden persones que es volen presentar sense cercar cap benefici particular… el temps posa les coses al seu lloc…. a vegades una mica tard, però hem de tenir fe.

06).- 12-01-2011                       TAULELL D’ANUNCIS

 A la nova i flamant pàgina web de l’Ajuntament de Puigdàlber hi consta un “taulell d’anuncis” virtual que per ara és bastant “soso”, atès que està buit…. Sembla mentida que el taulell d’anuncis, que ha de ser el lloc on es publiquen les convocatòries de Plens, els Edictes i Bans… etc… d’importància informativa per la població, no hi hagi, en aquest moment, RES, tret de la campanya d’esterilització de gossos. Si es va fer una pàgina web interactiva per poder-la modificar des del mateix Ajuntament, s’ha d’aprofitar… Ja sabem que és feina, però creiem que la informació és vital en una administració que es vanta de moderna.

05).- 09-01-2011       ELS PRIMERS SET MESOS DE L’IUP A PUIGDÀLBER

Finalment, el resum que es pretenia des d’aquest bloc l’han fet al de CiU i per tant, amb aquell s’enllaça, mitjançant  (http://ciupuigdalber.wordpress.com/2011/01/07/ajuntament-de-puigdalber-els-primers-set-mesos-diup-psoe/).        Com tothom sap no són els primers set mesos, atès que els fundadors del partit ja van fer prous destroces en els anteriors 12 anys (8 en el partit del que els van fer fora i 4 com l’IUP actual amb diferents “caps”), però ara es tracta només d’aquests darrers mesos. Tot i que ara governen amb el PSOE del senyor Ebinger, només ho és per conveniència, per necessitat i per estratègia política particular…., els propers mesos ho veurem.

04).- 08-01-2011                                    FEIA “FRESCA”

Els més prudents deien  “feia fresca” quan parlen de la temperatura de la Sala Polivalent del dia 7 de gener mentre contemplaven l’obra de teatre programada. Els més realistes deien obertament, “feia fret” i així ho demostren les fotografies del públic asistent.  Podem estar contents que aquest principi del 2011 ens porta dies de temperatures temperades, que si no…. I és que aquesta Sala no te remei, entre l’alçada, la deficient instal·lació de l’aire condicionat i el volum a escalfar… no te remei. Potser un altra dia es podria engegar l’aire “unes hores” abans de les actuacions (técnic de llums i calefacció H.E.). Tots recorden un altra actuació a la Sala en la que un  presentador va dir:  “Ara entenc com en aquest poble us conserveu tan bé”.

03).- 06-01-2011                               I  SI FÓSSIM CÍVICS ??

Al carrer Sant Raimon de Penyafort (Ca l’Ermità) de Puigdàlber hi varen posar una senyal de  “prohibit el pas” en direcció al centre del poble. El més normal en gent “normal” seria que es respectés, però hi ha qui no  ho entén així i “per norma” va pel dret. Després que no es vagi pel món donant lliçons, cal respectar el que s’ha de respectar, les senyals de transit també, per això hi són… i si no, … si no han de servir per a res, que es treguin. Si algú se sent implicat, és que se l’ha saltat (la senyal).

02).- 29-12-2010                      ANUNCI D’UN NOU ARTICLE

Fineix una any on la política de Puigdàlber s’ha vist trasbalsada per la traïdoria d’un  i l’afany de protagonisme d’un altra, que s’ha vist traduït en una moció de censura fratricida per treure a CiU del govern municipal de Puigdàlber. En l’article que s’anuncia es parlarà del que això ha significat. Per l’any vinent només desitjar a l’IUP que comenci a preparar les eleccions municipals, amb intel·ligència i sobre tot “preparant respostes”, el Harry, traspassat a les vostres llistes us podrà ajudar força… O és que no el voleu ???. Properament l’article anunciat.

 01.-)  28-12-2010                       NO ÉS UNA INNOCENTADA !!!

Al bloc de CiU Puigdàlber, s’ha pogut veure amb estupefacció, que el proper dia 30 de desembre hi torna a haver un Ple, aquesta vegada “extraordinari” i amb la única finalitat d’aprovar el pressupost de la Corporació per a l’any 2011. Ara si que es nota la mà del regidor d’Hisenda que ha aconseguit aprovar un pressupost en el termini establert, abans de l’exercici de la seva aplicació. Llàstima que el faran tornar de les “seves” vacances de Nadal  que dedica a l’esquí familiar. Felicitar al senyor Masdeu, atès que això no s’havia aconseguit mai en aquest municipi, les vacances del Harry sempre havien estat “sagrades”… Tornem-hi…. Es que “no cobrava el suficient !!!”.

ARTICLES DE COMENTARIS ANTERIORS:

( I ) https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2010/10/15/ocurrencies-i-notes-de-la-gent-i/

( II ) https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2010/10/30/ocurrencies-i-notes-de-la-gent-ii/

( III ) https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2010/12/07/336/

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s