RESUM LLIURE DEL PLE DE 4 DE JULIOL A PUIGDÀLBER

S’ha de dir resum lliure, perquè es fa, com aquell qui diu, de memòria, esperant la publicació oficial a la pàgina web de l’Ajuntament.

El Ple va començar bastant puntual, sobres les 18,15 h amb assistència de força públic, d’una banda uns quants assidus de l’antic IUP i bastants col·laboradors de la nova llista d’ERC, en realitat, no hi havia ningú neutral.

Es van aprovar per unanimitat uns quants punts de l’ordre del dia, l’acta de la constitució del nou Ajuntament, la constitució de grups polítics, la designació dels membres de la Comissió de Comptes, també dels representants als organismes i les festes locals per a l’any 2012, el 7 de gener i el 3 de desembre.

Tret d’aquests punts, la cosa ja no va ser tan fàcil. En la lectura dels Decrets (que per cert, no es van llegir) hi va haver alguna intervenció del cap de l’oposició, sobre tot  en un, en el que sembla que l’alcalde David Masdeu  va nomenar advocat i procurador per defensar-se d’una denuncia que li han posat i l’oposició no estava d’acord perquè creia, que si li havien posat una denuncia, l’advocat l’havia de posar ell, sense la intervenció de l’Ajuntament. L’alcalde no va saber dir si podia demanar ajut ala Diputació per la seva defensa i també va dir que per defensar-se volia “els millors advocats” i que la Diputació n’hi hauria designat un de qualsevol. Al final, el quatre regidors del govern van votar a favor de ratificar-lo i els d’ERC, en contra, coherents amb el que havien dit.

Es van llegir sense votar, algunes delegacions en els tinents d’alcalde en absència del senyor Masdeu uns dies del mes d’abril de 2011.

En el moment que es van proposar els horaris del Plens i la seva periodicitat, també hi va haver discussions, perquè l’oposició havia proposat fer-los mensuals i eliminar la Junta de Govern Local, per donar una caire de col·laboració i major transparència a les actuacions del Govern. L’equip de govern encapçalat pel l’alcalde de UDC ho va desestimar dient que volien mantenir la Junta de Govern Local perquè així l’Ajuntament era més operatiu i només es va acordar fer plens ordinaris una vegada cada tres mesos, el tercer dilluns a les set de la tarda. Els regidors de l’oposició hi van votar en contra, adduint que aquesta no era la millor forma de cercar un acostament o col·laboració en el govern de Puigdàlber.

Un altra punt polèmic com a tot arreu, va ser el que assignava les retribucions als càrrecs del  govern municipal. L’alcalde es va assignar un sou mensual de 802 € per una dedicació parcial del 55% de la jornada, dient que això representava una rebaixa del 20%, ja que abans tenia una dedicació de la meitat del 75% i cobrava 500,- euros. La veritat es que preguntant després als antics regidors, han dit que la dedicació de l’alcalde Masdeu des de juny de 2010, era del 75% i cobrava 500,- € al igual que el regidor que ha plegat Ebinger, que també, amb la mateixa dedicació, cobrava 500,- €. La veritat doncs, és que l’alcalde Masdeu, ha rebaixat la seva dedicació del 75% al 55% i en canvi, s’ha apujat el sou de 500 euros a 800 euros. Per tant, no es veritat la rebaixa que defensava el regidor Del Moral Lirola del sou de l’alcalde, sinó que hi ha un increment important, fàcil de calcular.

Els altres regidors, cobraran per indemnitzacions, sense dedicació ni parcial ni exclusiva, el primer Tinent d’alcalde Josep Tello, uns 150 euros, al igual que la senyora Isabel; el senyor Del Moral, cobrarà 200,- € en tenir dedicació i participació en organismes externs.

En el Ple no es va dir res de les retribucions de l’oposició, però després també he sabut que  el grup d’ERC, cobrarà un total de 40 euros mensuals, 10 pel grup municipal i 10 per cada regidor. Abans, en l’anterior govern del mateix Masdeu, cobraven el doble i per tant, els hi han abaixat les retribucions en un 50 %. 

Ara es una opinió personal: QUINA PRESA DE PÈL. Això també ha passat a la Bisbal del Penedès.  Els regidors de l’oposició hi van votar en contra.

Es van aprovar amb només els vots de l’equip de l’UDC, les delegacions a la Junta de Govern Local que són molt més amplies que abans, deixant les funcions del Ple reduides a la mínima expressió, fins el punt que entre l’alcalde amb els Decrets i la Junta de Govern, ho podrien fer quasi be tot, fins i tot vendre’s el poble a trossets i contractar el que vulguin.

Es van assignar les funcions dels regidors de l’equip de govern, el senyor Tello, obres, via pública, parcs i jardins i esports; la senyora Isabel Cànoves, Sanitat i serveis socials,  família, cultura i festes, associacions, acció cultural i ciutadania; el senyor Rafael Del Moral, Economia i Hisenda, Ensenyament, Medi Ambient, comerç i Turisme al mateix temps que s’anomena representant a les Mancomunitats i altres organismes. Finalment el senyor alcalde Masdeu es reserva Règim Interior i Personal, Urbanisme, governació i seguretat i joventut.

El punt número 9, també polèmic, va ser una proposta de ratificació d’un expedient executiu contra un veí del poble, aprovat per la Junta de Govern Local l’octubre del 2010, per tal que tallin uns arbres i flors que envaeixen part de la vorera del carrer Francesc Macià. Per part de l’oposició va defensar la negativa a la seva aprovació en Pere Tutusaus, dient que  un expedient d’execució no calia portar-ho al Ple, que era competent l’alcalde o la Juntade Govern i que si s’havia portat al Ple només era per fer-ho públic, acusant al govern d’aquest fet, recordant que al carrer Sant Isidre també hi ha un tancat amb arbres que ocupen tota la vorera. Els regidor de l’oposició hi van votar en contra.

El punt número 10 del Ple ja ha estat objecte de polèmica i noticia en aquest bloc, al que es pretén i s’ha aconseguit declarar com a “non grat”. Per part de Josep Peña com a cap del grup de l’oposició es va criticar el fet de portar-ho al Ple, per ser un atemptat a la llibertat d’expressió i recordar temps que tothom creia oblidats; hi va haver intervencions de totes clases (algunes de no de massa bon gust) i es va aprovar amb el vot dels quatre regidors de l‘equip de govern, declarar-lo “non grat” i reservant-se el dret a exercitar accions contra el mateix.

Les certificacions d’obres  que es van portar al Ple van ser una de l’enllumenat, en la que els regidors de l’oposició es van abstenir al·legant que no havien tingut massa coneixement del projecte ni de l’execució, però que suposaven que estava bé i per això no hi votaven en contra però tampoc a favor.

El darrer punt de l’ordre del dia era la proposta d’aprovació de les dues primeres certificacions de l’obra del Centre. Per part de Josep Peña es va dir que l’oposició hi votaria en contra perquè entenien que l’obra no tenia finançament consolidat i no volien ser responsables d’un possible irregularitat com aquesta. El senyor Madeu va dir que no calia preocupar-se, que abans d’acabar l’any això estaria solucionat, reconeixent amb això, que a hores d’ara, realment no està finançada l’obra que puja més de 400.000 euros pel que fa a l’obra i a més a més 16.000  € que es va dir de la direcció de l’arquitecte i 9.500 € de la direcció de l’aparellador.

També va intervenir el Pere Tutusaus per dir que, afegint al que havia dit Peña, entenien que hi podria haver un greu problema de defecte de forma en l’adjudicació de l’obra perquè en el Ple en que es va adjudicar de forma provisional, el tinent d’alcalde que va presidir el Ple no podria fer-ho, relacionant les dates d’uns Decrets que es van portar al Ple en relació a unes dates. Vaja, una cosa complicada que segons va dir, podria portar a la nul·litat de l’adjudicació.

El Ple va durar quasi bé dues hores i al final feia molta calor, ningú va cridar i tothom es va portar de forma correcta, tot i que l’alcalde David Masdeu va dir públicament que aquesta vegada, com que l’oposició era nova, els hi havia “donat peixet” i els havia deixat parlar, però que als propers Plens això no aniria així.  TOTA UNA DECLARACIO D’INTENCIONS.  Per M. P. (Puigdàlber) i no sóc un fantasma.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s