PUIGDÀLBER AL DIA. OCURRÈNCIES I NOTES DE LA GENT ( VIII )

Nou apartat d’anuncis oficials al bloc d’Esquerra Republicana de Catalunya:

30 de Desembre de 2011:  ORDENANCES MUNICIPALS PEL 2012

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/11/15/publicacions-oficials-ajuntament-o-taulo-danuncis/

Ajuntament de Puigdàlber 2012 – BON ANY https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/12/26/ajuntament-puigdalber-pel-2012-bon-any/

 

20/160).- 29-01-2012                   SEMBLA QUE NO PASSI RES

Aquesta és la impressió si mirem Puigdàlber, com que no es fa res ni es vol fer res, naturalment, “no passa res”. Però mentrestant van fent:  un asfaltat per aquí i un altre per allà,  un projecte interessat que avança amb participacions familiars properes, un possible patrimoni municipal que fuig i el govern municipal (alcalde) fa mutis i a la gàbia, un CENTRE que va a terra i una obra inútil (més d’una) que s’aixeca a costa de la protecció partidista per amagar una mala gestió i un atreviment digne de l’aeroport de Castelló. Tot i que a Puigdàlber es paguen impostos com a tot arreu, l’Ajuntament no fa cap acció per mancomunar-se i aconseguir serveis pels seus ciutadans, Puigdàlber no està a cap agrupació per donar serveis i per això, els seus habitants “no poden anar enlloc”. Esteu convertint Puigdàlber en “una obra”, no en un poble que era…. i tot per una visió egoista i particular d’alguns membres del govern.

19/159).- 28-01-2012                        ACTIVITATS A PUIGDÀLBER

Si mireu a la pàgina principal (inici) de la web de l’Ajuntament de Puigdàlber,  només trobareu ara un enllaç per una xerrada del sistema educatiu, per cert, ara  ajornat. http://www.puigdalber.org/   I si ho connectem amb una de les preguntes de la xerrada informativa del dia 20 de gener, potser podrem esbrinar perquè la Llar d’Infants es tant deficitària. Cal que ens preguntem tots plegats perquè no s’hi porta la canalla ??? Perquè no ens preguntem de qui és culpa ???, es dona un bon servei educatiu ??? es agradable l’estada a la Llar per la canalla ??? estan contents el pares o prefereixen “marxar” ???. Tothom ha estat coneixedor dels problemes que ha provocat la LLar en els seus inicis i la mala gestió del regidor socialista …. Ara ho paguem amb un dèficit desbordat per Puigdàlber.

http://www.puigdalber.org/public/upload/documents/CURS%20DE%20CREATIVITAT%20PER%20AL%20SUPORT%20A%20L’EDUCACIO.pdf

18/158).-  22-01-2012                                    Això és una ruïna

Tot i la poca assistència, que denota el poc interès de la població de Puigdàlber per les coses importants (excepte el camp de gespa), en la reunió informativa del dia 20 de gener es van exposar unes quantes coses que s’han de saber i que l’equip de govern estaria obligat a difondre.

*L’Ajuntament de Puigdàlber SUBVENCIONA (dèficit de funcionament) la Llard’infants amb 33.500,- € a l’any (més de 3.000,- € per nen/nena).

*La contractació de la segona fase de l’obra del Centre (que en total costa quasi bé UN MILIO D’EUROS) va ser feta SENSE FINANÇAMENT i nomé per tres regidors (l’alcalde NO HI ERA a la votació), entre els quals, el socialista Harald Ebinger.

*L’alcalde no s’oposa a un expedient de domini a favor d’un particular, tot i que se’l va advertir varies vegades  sobre la possibilitat de pèrdua de patrimoni municipal. I ara podria tenir consequències greus.

*Es deu una factura contractada per l’actual alcalde de forma directa a l’any 2007, sense pressupost per fer-ho (una 105.000,- €) i que no s’ha comptabilitzat mai, però si que es paga a trossos per tal que no es vegi.

Hi ha d’altres coses que seria desitjable que l’equip de govern faci públiques el més aviat possible.

Sempre hi ha un pitjor i al poble de PELEAS DE ABAJO (província de Zamora) deuen quatre milions i mig d’euros…..i són 260 habitants…. però tenen una Llar d’avis de 120 places i a Puigdàlber només un monstre inútil.

17/157).- 19-01-2012             SESSIO INFORMATIVA DIA 20 DE GENER

El poble de Puigdàlber ja està assabentat que el dia 20 de gener a les 20 h. el grup d’ERC ha convocat una reunió informativa per tothom que hi vulgui assistir, a l’auditori de l’Ajuntament. Ho considero molt adient, necessari i de sentit comú, convocar aquesta reunió i sobre tot si tenim en compte la opacitat amb que actua el govern actual a l’Ajuntament. A l’any 2007,  una reunió informativa la va convocar l’Ajuntament entrant de l’antiga CiU, amb les dades reals que els hi havia deixat l’anterior govern de Carrera i Masdeu, ara, tot i que manen els mateixos ja des de juny del 2010, encara estem esperant que diguin res al poble, és que no tenen res a dir ???. La convocatòria a la reunió la podeu trobar al següent enllaç:

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2012/01/15/el-grup-desquerra-a-lajuntament-de-puigdalber-convoca-una-reunio-informativa-el-proper-dia-20-de-gener-de-2012/

16/156).-  16-01-2012                                 PRESA DE PÈL ????

Avui, a 2/4 de nou del matí m’he trobat a dintre del poble de Puigdàlber, amb un tractor de grans dimensions carregat de fems,  un tractor de grans dimensions carregat amb una cuba de bassa i un altre amb una gran graella de tres pales….. Tot això conseqüència de que la via de servei de la C-15 direcció a Igualada passa “per dins del poble”, pel centre del poble. L’actual Ajuntament prou que es va preocupar de variar el ramal nord de connexió de la via de servei (per no afectar una prcel·la), però es va encantar en no preveure que per anar a Igualada, la via de servei passa per dins del poble amb les conseqüències que això comporta. Un Ajuntament serveix per altres coses que per fer obres inútils i cercar subvencions per pagar-les a destemps però  cobrant per fer-ho.

15/155).- 12-01-2012                        RESPONSABILITATS POLITIQUES

Estem veient darrerament  com a molt àmbits de  la política, la gent s’aprofita del càrrec i queda impune davant la justícia, o al menys és la sensació que li queda a la gent normal del carrer. En una situació econòmica com la que vivim, cada gra de sorra que generi confiança és benvingut i des del poble més petit a l’administració més gran s’ha d’actuar amb responsabilitat, transparència i honradesa, tant econòmica com política. A la vista dels escrits presentats pel grup d’Esquerra a l’Ajuntament de Puigdàlber i que puntualment es van fent públics, sembla que quelcom grinyola en aquesta administració.

14/154).-  09-01-2012                     REUNIO INFORMATIVA DIA 20 DE GENER

Per una carta apareguda al bloc d’Esquerra  s’ha pogut veure que demanen la sala de l’auditori de l’Ajuntament per fer una reunió informativa al poble, el proper dia 20 de gener, divendres. Això és la setmana vinent i suposo que aviat tindrem noticies de l’hora en que es fa. El més important del tema és QUE LA REUNIO INFORMATIVA ES FA, per fi algú, de forma directe i sense embuts podrà informar al poble de Puigdàlber del que passa (dintre de les possibilitats de manca d’informació de moltes coses) i del perquè de molts successos que es veuen el dia a dia i que per part de la gent de Puigdàlber no s’acaben d’entendre…… Naturalment, el senyor alcalde ni es veu pel poble i per tant, de poc pot informar.

13/153).-  04-01-2012            RETALLADES – AMB SENY I SENTIT COMU

Ha començat novament l’activitat del grup de l’oposició a l’Ajuntament de Puigdàlber i podem veure al seu bloc els darrers escrits presentats, així com els darrers anuncis. Us convido a entrar al següent enllaç, en el que, com a índex us conduirà cap al contingut dels diferents apartats, tots “inexistents” a la pàgina web de l’Ajuntament.

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/11/11/eleccions-20-n-cal-anar-hi/

Per altra banda, es comunica que per ara i suposo que de moment, la neteja dels carrers i al voltant dels contenidors de brossa, l’han assumit, com ja s’ha pogut comprovar i amb una bona dosi de responsabilitat, dos regidors de l’Ajuntament (l’alcalde no). Esperem que aquesta situació quedi ben aviat solucionada i no es facin més errors en aquest sentit, ja que crec que les retallades s’han de programar i aplicar-les on toca, estalviant-se, per exemple, algunes subvencions que no tenen ni cap ni peus i invertint en coses ùtils i de servei pùblic.

12/152).- 02-01-2012                                RECOLLIDA SELECTIVA

És molt penós veure com a dintre de contenidors de rebuig es poden veure gran quantitat de garrafes d’aigua de totes mides, de plàstic i ni tan sols plegades per evitar volum. Això passa també a Puigdàlber on encara no s’ha agafat la consciència del que significa “recollida selectiva” i és que per portar-ho a terme, no es tracta de posar contenidors (per cert molt d’ells trencats) sinó, primer, ensenyar amb l’exemple i, segon, entendre que és un bé per tots.

11/151).-  31-12-2011                             EL DARRER DIA DE L’ANY 2011

El dia 31 de desembre deien que passava “l’home dels nassos”, definit innocentment com aquell que te tants nassos com dies  te l’any. Però per  “nassos”, els de l’equip de govern de Puigdàlber que, sense cap tipus de previsió,  s’han quedat justament per aquestes festes, sense l’agutzil, i no un agutzil qualsevol, sinó un  “tot terreny” com era el Manel. Espero que siguin conscients del que poden provocar deixant perdre una persona de la seva vàlua per la feina i es preocupin d’una vegada per totes de complir les seves obligacions i no tan sols de cercar subvencions per tapar  les seves mancances i males obres. Subvencions  que no fan altre cosa que “premiar els errors” de la seva colla. Això no és el “govern dels millors”, mes aviat, “dels pitjors”.

10/150).-  23-12-2011               BONES FESTES I UN BON I MILLOR ANY 2012

És hora i dates de desitjar bones festes i bon any 2012, però no podem oblidar el que som, on som i el que fem. Per una banda el regal de reis (segons paraules del propi David Masdeu en el Ple de 19 de desembre) i per altra la situació econòmica que cada dia s’empitjora i més a la vista del Consell de Ministres d’avui dia 23. Si posem una cosa en relació a l’altra ens adonem del perquè tot ha acabat com ha acabat: Inversions malaurades (a Puigdàlber ja en tenim experiència), inversions sense estudi de viabilitat i sense control de qualitat, desviacions de materials per duplicitat d’obres públiques i privades, obres sense finançament tentant la sort…etc. Podeu enllaçar amb les dues noticies que segueixen . BONES FESTES.

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/12/21/regal-inesperat-dels-reis-dorient/

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/12/21/felicitacio-de-nadal-i-any-nou/

09/149).- 08-12-2011                          Diferencies de categoria

Ja ho han tornat a fer. I per segon any consecutiu (coincidint amb el mandat municipal)  la poda dels arbres de l’Avinguda 11 de setembre ha començat, ves per on, per les vivendes del barri alt,  coincidint per pura casualitat amb la de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde. Ja sabem que tothom paga contribucions, una part de les quals es queda el senyor alcalde (amb el seu merescut sou), però no tothom te el mateixos drets i mentre als “barris” s’han de banyar en fulles arrossegades per la tardor, les façanes de l’autoritat, aïllades de la frondositat, resten netes i polides.

8/148).- 07-12-2011                                           Bocamoll

Tornem al diccionari i cerquem “bocamoll”, ens diu : Que diu fàcilment allò que caldria callar, que tot ho xerra, bocafluix”.  No cal dir res mes, ja s’ha dit tot, els que tenen responsabilitats a l’Ajuntament de Puigdàlber, que per això tenen un sou, haurien de guardar confidències que no poden sortir al carrer o al menys, no dir-les a algun familiar que te la boca molt fluixa segons el diccionari, es a dir, és un bocamoll. I en castellà, llengua del país veí, diuen que “ a buen entendedor, pocas palabras bastan”.

7/147).- 04-12-2011                        Pal de paller o estaquirot ??

Tot i que ambdós termes es refereixen a un pal rodó, llarg i preferentment de fusta, el significat figuratiu és ben diferent. Així, mentre el  figuratiu de “pal de paller” el podem referenciar com a un nucli al voltant del qual es vertebra una societat…., el figuratiu de “estaquirot” , a part d’un dels seus significats com a “espantaocells”, voldria dir que és quelcom que no hi ha res que el faci moure, vaja, que amb raó o sense es manté ferm amb la unica finalitat de no caure (el que tots tenim al cap quan diem que una persona “sembla un estaquirot”). Per exemple, al pal que aguanta el ball de gitanes també se li diu “estaquirot” perquè es veu obligat a aguantar les embranzides del balls de les gitanes al seu voltant mentre fan i desfan el trenat de la cinta.

6/146).- 03-12-2011                      BONA FESTA MAJOR

Per tal de desitjar una bona Festa Major 2011 als Puigdalbencs i Puigdalbenques, el grup d’Esquerra a Puigdàlber ha editat un primer butlletí en el que molt resumidament  es descriuen les activitats. Cal destacar un apartat “ull de poll” molt punyent i el capítol de retallades on el consistori sembla aliè apujant els impostos en moments força durs per l’economia en contra de la puja del sou del senyor alcalde, no coincident amb la feina ni la capacitat que pertoca al seu càrrec. El podeu veure al següent link:

https://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/12/03/butlleti-periodic-esquerra-puigdalber/

5/145).- 28-11-2011                      NO REFIAR VOL DIR MALFIAR

Ull a la modificació de les ordenances aprovades provisionalment en el Ple de data 24 d’octubre de 2011 per a l’exercici 2012 (veure bloc d’Esquerra). S’apuja una altra vegada i força, l’IBI, tot i que es disfressi de baixada del tipus i es manifesti per part de Masdeu “que no s’apuja gens” coses de la vida, on diu que si, es que no i al contrari,… coses de polítics que aprenen com no dir res o dir senzillament el contrari del que és. La Joana Ortega, la “jefa”  de Masdeu preconitzava avui mateix  un futur d’austeritat, però es veu que no hi sent, feia propaganda de la necessitat de mancomunar serveis… no va per ell.

4/144).-  24-11-2011                             Demagògia  ??   De qui ??

Aquesta paraula, “demagògia”  és la preferida del David Masdeu, alcalde del nostre municipi i fins i tot hi ha qui la fa servir com a paraula per fer aparèixer el bloc al cercador corresponent. Si assistiu a qualsevol del plens que es celebren a Puigdàlber es comprovarà la  facilitat del seu ús i a la vegada la mostra de la ignorància del seu significat per part de qui la utilitza. És una utilització recurrent per qui no te arguments en contra de les raonades intervencions de contrari i això és el problema, la manca de capacitat organitzativa i de funcionament per part de qui no està preparat pel càrrec que ocupa. Veient com va això de la crisi, tots ens haurem de plantejar qui decidim que dirigeixi la vida pública als nostres municipis i països (entenent a  Catalunya com un país).

3/143).-   16-11-2011     ABSÈNCIA (estava en xinés però no es veia en algun navegador)

Apel·lant a la responsabilitat del càrrec sempre havia entès que si et poses en una cosa, mínimament l’has de respectar o complir i per això m’estranya que amb la feina que hi ha a un comitè de campanya paritari entre CDC i UNIÓ (que ja te nassos), encara es permetin el luxe de prescindir d’alguns del seus membres més significats (o no tant significats pel que es veu), fent que la feina la facin els altres, tant a la campanya com a l’Ajuntament. Seguint en la tònica del que sempre s’ha dit, mentre paguin els altres tot va endavant, i que visca la feina dels de baix  que per això poden viure de renda els de dalt, sobre tot si els de baix (sense ofendre) no es queixen, diguem-li treballadors, regidors, companys……sempre he pensat que la gent és masoquista, o si no, no s’entén res.

2/142).-  15-11-2011                                    DECEPCIONATS  ??

Sempre s’ha dit que dels polítics no ens en podem refiar, fins i tot m’han renyat per dir-ho. Però el que dol, és comprovar que la dita popular no va del tot desencaminada i s’hauria de canviar per un altre no tan dràstica, com ara que “d’alguns polítics no ens en podem refiar”. A Puigdàlber, alguns s’adonen que els han enganyat, o més ben dit, s’han deixat enganyar per un ànsia d’aconseguir el superflu en contra del que és necessari, els van convèncer amb promeses (al menys de paraula) que no es volen acomplir, ni s’intenten… perquè el que es pretenia era “guanyar” per una gran majoria i després “cobrar i jeure”…. i cercar subvencions…. per Puigdàlber  ??? , el temps ens ho dirà ben aviat.

1/141).-  12-11-2011            FESTA MAJOR QUE S’APROPA EN SECRET

Sembla que hi ha un cert nerviosisme en la cúpula organitzativa de la Festa Major 2011 de Puigdàlber, seguint el camí marcat per cert nombre de regidors de l’Ajuntament, es continua apostant per la manca de llibertat d’expressió a Puigdàlber. La col·laboració de l’Ajuntament es presumeix i les anades i vingudes de certs personatges (no tan joves com es pretén) són constants ,  “como Pedro por su casa”  com es diria en d’idioma de l’estat veí. Esperem que tot surti bé. Sembla que parlem xifrat, però qui ho ha d’entendre ja ho entén, sobre tot perquè li agrada molt manar i estar per sobre del bé i del mal. Que tingueu molta sort i èxit.

ANTIC BLOC DE NOTICIES:

http://blocanticnoticiespuigdalber.wordpress.com/
Com sabeu, en aquest apartat es van posant les ocurrències i comentaris breus que van arribant a la redacció amb aquesta intenció (7 o 8 línies), cal dir si es volen com a “ocurrència” o com a “comentari”. Els anirem col·locant per ordre d’arribada, per dates  i quedaran de forma permanent al bloc, tenint en compte que, quan es faci massa pesat (20 apunts), s’iniciarà un nou “ocurrències i notes de la gent XI”. Per consultar els set  primers blocs d’articles amb les primeres 140 ocurrències, podeu fer-ho als tres enllaços del final de l’article, que a la vegada, remeten als anteriors:

ARTICLES DE COMENTARIS ANTERIORS:

( V  ) https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/03/09/puigdalber-alt-penedes-al-dia-ocurrencies-i-notes-de-la-gent-v/

( VI )   https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/05/30/888/

( VII )  https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/08/03/puigdalber-al-dia-ocurrencies-i-notes-de-la-gent-vii/

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s