PUIGDÀLBER AL DIA. OCURRÈNCIES I NOTES DE LA GENT ( X )

21/201).-  25-05-2012  Butlletí Municipal núm. (?) maig 2012  (comentari 6)

Tot i que el Butlletí Municipal de l’any dona per molt, i es podria revocar i criticar pàgina per pàgina i paràgraf per paràgraf, si qualsevol persona que llegeix aquest bloc vol preguntar per qualsevol dels continguts, ho pot fer a l’apartat de comentaris i els contestaré en poc temps. Carretera C-15, al menys es reconeix que no s’ha estat capaç d’incidir en res per evitar el traçat de la via de servei per dintre del poble, el més greu és que no se’n havien ni adonat fins que la van trobar feta. I és que l’actuació sobre l’execució va ser mentre governava David Masdeu (que pressumeix de la inauguració amb “les autoritats”) i no cal que pretengui donar la culpa als altres (que és el que fa sempre) perquè no tenia ni idea del que s’estava fent. Ara diu que ho vol solucionar, com ?? De moment, ara mateix tenim el poble ple d’herbes i palla, d’herba seca que cau dels remolcs que van passar ahir i a cada “banda sonora” van perden part de la carga que “vola” pel poble, demà seran fems i passat demà altres coses. No es controla el dia a dia del poble, només es pensa en “altes volades”.

 20/200).- 24-05-2012   Butlletí Municipal núm. (?) maig 2012(comentari 5)

Continuant amb la carta de l’Alcalde i per acabar amb aquesta secció, només fer constar les seves paraules, que estan treballant per tot el poble, sobre tot per “tot el poble”, sense diferències entre uns i altres, amb total dedicació per cercar el millor per tots, treballant “durament”, sobre tot i personalment l’alcalde,  que sembla amagar-se de l’oposició, i assegura finalment que continuaran treballant per complir el programa de govern que varen presentar. I em pregunto, quin programa de govern ? Puigdàlber necessita el dia a dia, propostes de futur amb confiança i això no es fa, no es fa res de res, un alcalde amb dedicació del 55% de la jornada, amb un sou fix al mes sense cap control de la dedicació ni la productivitat que dona aquesta “suposada” dedicació. Es treballa només a favor d’uns quants….. i “les coses no estan gens clares”, gens Tot és demagògia d’un aprenent de polític que vol pujar a costa del poble.

19/199).-  22-05-2012                          Primer aniversari

Avui fa un any de les eleccions municipals, era diumenge i a Puigdàlber es va votar el que tenim i aquí ho tenim. Recordo que tot i guanyar per majoria absoluta, l’equip d’UDC es va portar un bon disgust perquè no van guanyar per la “majoria”   que esperaven: cinc regidors d’UDC, un del PSC (amic antinatural) i un d’ERC. La seva celebració no semblava una celebració  i les males cares eren freqüents si les comparem amb la gran alegria del membres d’ERC. Ha passat un any i el govern municipal  (del que l’alcalde i dos regidors  ja portaven un any al darrera) no ha fet gran cosa útil, ha  quasi acabat el Centre (de moment sense pagar i sense diners), ha rescindit el contracte a l’agutzil, no es preveuen caminades ni cantades de caramelles promeses, no es veu per enlloc la promesa de la gespa al camp de futbol que es va fer a la Junta…. entenc que no es pot, no els hi dono la culpa. El que si he de dir és que  el caràcter del govern no ha variat massa des de l’any 1991, de records innombrables… això segueix igual, però ara tenen una mica d’oposició que per sort, “treballa molt”. El temps ho dirà. El dia 24 de maig continua el Butlletí.

18/198).- 22-05-2012   Butlletí Municipal núm. (?) maig 2012 (comentari 4)

 Continuem amb el Butlletí Municipal que encara avui, a 22 de maig de 2012 no ha estat “penjat” a la pàgina web de l’Ajuntament. Continua la carta de benvinguda dient que l’endeutament que va sortir al diari “El Periódico” no era la correcta, que l’endeutament de Puigdàlber (ja abans de fer l’obra del Centre), “només” era del 130 %, com si això fos poca cosa. La diferencia entre el 130% i el 169% que posa el diari es limita a dir que es deuen 580 mil euros o 760 mil (sobre un pressupost ordinari teòric de 450 mil), correspon a l’equip de Govern explicar-ho, però el que si que es real, es que aquest  govern el que esta fent, de moment, és engrandir  encara més aquest deute. I el problema és que tot el deute s’ha generat per actuacions irresponsables, que s’han dut a terme sempre en presència de l’actual alcalde David Masdeu a l’Ajuntament, ja sigui com a regidor d’Hisenda o remenant la cua dins del poder municipal. El cost del Butlletí amb paper doble “couché”i a tot color, per empresa de disseny que hi consta, “no calia”, la informació no cal que sigui “de luxe”, només cal que sigui correcta, “al dia”, immediata, real i fiable. Fins demà.

17/197).- 21-05-2012   Butlletí Municipal núm. (?) maig 2012(comentari 3)

És que el Butlletí de l’Ajuntament de Puigdàlber dona per molt. Ni la carta de benvinguda de la pàgina 1 és certa. De que va l’alcalde David Masdeu quan diu que la Generalitat  “no ens paga les subvencions que tenim concedides” ? la veritat és ben be una altra: Que va contractar (o més ben dit va fer contractar a d’altres regidors per no mullar-se) l’obra del Centre sense cap tipus de finançament, només refiant-se de promeses verbals o papers sense signar. Ara diu que l’obra està totalment finançada perquè té un esborrany de Conveni aprovat pel Ple al desembre de 2011, i que fins fa poc no estava ni signat. Però el més greu és que l’obra JA ES DEU i s’ha de fer càrrec del seu pagament l’Estat Espanyol, que ho resquitarà de les aportacions a l’Ajuntament. Alcalde David Masdeu, no digui tantes mentides només d’entrada en la carta de presentació i sigui valent d’admetre  públicament els innombrables errors que cada dia comet cobrant  del poble. Demà la noticia de “El Periódico” i el paper del Butlletí.

16/196).-  18-05-2012   Butlletí Municipal núm. (?) maig 2012 (comentari 2)

Aquesta vegada ens fixem en la NOTA INFORMATIVA sobre l’aplicació del increment de l’Impost sobre Bens Immobles i la excusa del compliment de la llei de Protecció de Dades. Jo no em crec que els membres del govern no hagin estat xafardejant els diferents rebuts…. No em crec que no hagin mirat a qui s’aplica i a qui no la puja d’impostos, perquè el que el grup d’Esquerra va proposar, va ser provar-ho amb els rebuts dels membres de l’Ajuntament o les persones properes que voluntàriament ho volguessin fer. I NO HO VAN ACCEPTAR excusant-se altra vegada amb la Llei de Protecció de  Dades…. VISCA LA TRANSPARÈNCIA altra vegada. Ni jo ni les persones properes tenim cap problema en ensenyar els rebuts i comprovar la correcta aplicació….Perquè  ELLS NO ??  No sé l’impacte que pot tenir aquest bloc i qui s’ho mira, però aconsello a tothom que vagi a l’Ajuntament a comprovar el seu rebut… no en traurà gaires cosa en clar, però veuran el que pagaran ara, la primera setmana de juny…. amb increments entre el 10 i 15 per cent de mitjana. Properament ens podrem preguntar: Perquè serveixen els ingressos de l’IBI a Puigdàlber ???

15/195).-  17-05-2012   Butlletí  Municipal núm.  (?)  maig 2012 (comentari 1)

Ja fa tres dies que vaig anunciar que parlaria del Butlletí Municipal, però s’han hagut de complir compromisos amb la festa de la Verge del Remei.  El Butlletí municipal, primer de la legislatura (un a l’any no fa mal) va ser repartit el divendres dia 11 de maig per les cases del poble i encara ara no s’ha publicat a la pàgina web de l’Ajuntament. Un Butlletí  acompanyat d’un full d’esmenes i rectificacions que, realment, ha estat el més útil de la tramesa, perquè el Butlletí en sí no deixa de ser més que una publicació molt cara pel seu contingut, propagandístic i demagògic, ple d’errades i mitges veritats. Una mostra en l’apartat d’EDUCACIO és el fet de que  “La matrícula consolidada per aquest curs és de 28 infants distribuïts en 7 alumnes a P3, 4 alumnes a P4, 4 alumnes a P5 i 5 alumnes a primària”; a Puigdàlber, fins que va venir la crisi i aquest govern  7 + 4 + 4 + 5, era igual a  20. No és per riure ni molt menys, però amb un any de preparació del Butlletí podrien tenir més cura o posar-ho al full d’errades com un error més dels ja admesos.

14/194).- 16-05-2012         Festa  de la Verge del Remei (versió NODO)

http://www.youtube.com/watch?v=L3FRYw3tpMc

El pasado fin de semana, segundo domingo del mes de mayo, tuvo lugar en la población de Puigdalba, la fastuosa  celebración de la fiesta de la Virgen de los Remedios. El acto principal de esta fiesta ha sido la celebración de una solemne misa en honor a la patrona, a la que asistieron las autoridades locales. A la salida del Oficio religioso comenzaron  los bailes populares amenizados por unos “grallers” venidos de la costera población de Villanueva y La Geltrú. Las administradoras de la fiesta obsequiaron al público asistente con un vermut sufragado por los comercios locales. Lástima que la fiesta quedara un poco deslucida con una obra de teatro muy atrevida para las recatadas costumbres locales que impidió la asistencia de menores a los festejos. En resumen podemos decir que la fiesta fue un éxito y esperemos que el año que viene sea incluso superada.

13/193).- 15-05-2012            Festa de la Verge del Remei (versió B)

El cap de setmana passat, 12 i 13 de maig de 2012, va tenir lloc a Puigdàlber la que podríem anomenar la festa major petita del poble, la FESTA DE LA VERGE DEL  REMEI.  Va començar amb una  gimcama per la canalla el dissabte a la tarda, pels carrers del poble, on hi van participar tant petits com grans. A la nit,  amb una nodrida assistència va tenir lloc una actuació d’un grup de Gospel a l’Església del poble (no oblidem que la festa es  religiosa i per això la organitzen les Administradores de la Festa del Remei i els beneficis de tot el que es produeix durant l’any va destinat a l’Església de Puigdàlber). El diumenge, balls populars dels grups infantils de Puigdàlber i a més a més, Gegants, diables i ball de gitanes per acabar al migdia amb un vermut popular en el que hi van participar activament alguns dels regidors  de l’Ajuntament de Puigdàlber i altres col·laboradors. A la tarda, a les 19 h i força puntual a la Sala Polivalent, l’actuació de teatre (La gàbia de les boges) que va distreure a la gent que hi va assistir. Felicitar a les Administradores sortints per la bona organització i acolliment de tothom que va participar a la festa, de la que tots van poder gaudir ens uns dies molt assolellats.

12/192).-  14-05-2012                     FESTA DEL REMEI

Tot i que, com s’ha pogut comprovar en l’article que segueix, l’any passat es va fer veure que la Festa del Remei (eminentment religiosa) l’organitzava UDC perquè s’acostaven les eleccions municipals, aquesta any el protagonisme ha estat per proximitat “familiar” i per això l’equip de govern s’ha lluït em afalagar als assistents als actes i fins i tot a la sortida del teatre, “en fila” com si els hi haguessin de donar el condol a un enterrament. La festa ni tan sols s’ha anunciat a la pàgina web de l’Ajuntament, de la mateixa forma que a dia d’avui, 14 de maig de 2012, encara no s’hi publica ni el butlletí municipal del primer any de govern electe (no es pot negar la voluntat informativa d’any en any… demà en parlarem del butlletí). Sort que al menys dues de les paneres de la rifa de la Festa del Remei han tocat a bona gent de Puigdàlber… La tercera encara no tenia propietari en acabar el teatre del diumenge a la tarda.

11/191).-  11-05-2012                  QUESTIO DE PELES

https://puigdalbernoticies.files.wordpress.com/2012/02/calendari-fiscal-2012.pdf

Si consulteu el calendari fiscal a l’enllaç que consta més amunt, podreu comprovar que el termini en voluntària de pagament de l’IBI i altres impostos, és el 4 de juny de 2012. Els que no ho tenen domiciliat segurament que ja han rebut a casa el rebut i poden comprovar l’aplicació que els hi han fet, una quota del 0,67 o del 0,699, però sense saber si és o no correcta perquè no s’ha fet públic el valor cadastral de tall, i ni als regidors de l’oposició els hi ha volgut ensenyar com s’ha fet l’aplicació definitiva. No dubto en absolut del govern municipal, però només vull dir que “bastantes raons han donat per poder-ho fer”. Els que tenen el rebut domiciliat i volen saber l’import que pagarán, han d’anar a l’Ajuntament a cercar una còpia o si no, es trobaran que el dia 1 de juny els hi carreguen una quantitat que no saben ni d’on ha sortit, segons el valor cadastral que tenen.

10/190).- 10-05-2012                           Raig del dia 10 de maig

Avui toquen noticies del poble i resulta que els darrers dies Puigdàlber ha estat víctima de robatoris de tapes de subministraments a les vies públiques i voreres, per la qual cosa, ja podem dir que ens assemblem a d’altres pobles veïns que han estat víctimes del mateix. El que no conec és la reacció dels ajuntaments veïns, perquè a Puigdàlber, els nombrosos “forats” deixats pel robatori han estat ben patents durant més d’un dia, dia i nit, amb el conseqüent perill de provocar algun accident (que realment ja s’ha provocat però sense conseqüències). Si l’Ajuntament no estès tan tancat en si mateix, amagat  fent números i més números i tingués com a mínim una persona al carrer, sigui regidor o agutzil, les coses del dia a dia serien més importants pels polítics municipals, que ara sembla s’han “oblidat” de la gent, tota la gent de Puigdàlber. (No cal que us digui que hi ha algú que cobra per una dedicació del 55% a l’Ajuntament i en canvi, està “desaparegut”).

9/189).- 09-05-2012                      REGENERACIÓ POLITICA

Avui sentia les noticies a la ràdio sobre el cas Bankia i la presa de pèl que representa per tots els espanyols i catalans haver de fer front amb diners públics a les fatxenderies d’uns quants, per cert, la majoria del partit que ara governa Espanya (tema Caja Madrid o Bancaja al Païs Valencià dels Zaplana & company que va dir que es dedicava a la política per fer diners – al menys no enganyava). Si no hi ha un escarment de forma que la gent pugui veure o al menys imaginar que en aquest país no queda tot impune, no arreglarem res. De la mateixa forma que no ens podem imaginar a qui li va passar pel cap fer el Polivalent a Puigdàlber, o expropiar una hectàrea de terreny per fer una “zona verda” que ha costa al final més de 600.000 euros o a qui li va passar pel cap enderrocar el “Centre” construït amb els esforços de tot un poble per fer-hi un espai impersonal sense sentit i d’utilitat dubtosa, amb un cost superior als 900.000 euros…. qui s’ho creu ?? qui ho entén ??.

8/188).- 08-05-2012                     Tanques vegetals privilegiades

No conec a altres llocs, però a Puigdàlber, com ja es va fer palès fa uns mesos, el tracte diferencial en aquest tema és patent. Puigdàlber és petit en extensió i per això és fàcil donar un tomb pel poble i comprovar que hi ha UNA TANCA VEGETAL que no delimita la propietat sinó que envaeix TOTA la vorera que forma part del vial públic. Seria convenient que, sense tenir en compte preferències de color polític o d’estreta amistat   amb qui mana, es prenguessin mesures adients a la legalitat vigent, perquè, ningú podrà dir que la vorera és propietat privada, tant si s’utilitza o no…. de ben segur que si està ocupada per la tanca vegetal, no es pot utilitzar. La fotografia és del dia 8 de maig de 2012 (des de fora, no sigui que…)

7/187).-  07-05-2012                     D’un full parroquial d’un poble

És titula “la vaca suïssa” per dir que amb aquest país ningú gosa posar s’hi al·legant que la gran corrupció desapareix sota el mantell de poders intocables o es dissol com una bombolla de sabó en mans d’experts en dret que desconeixen la justícia. Fa servir frases com ara:  Cal desmentir amb fets la sortida sarcàstica de Bertolt Brecht quan diu: “T’he ensenyat a ser honrat perquè no ets llest”. D’aquesta mena de “llestos” dissortadament el món n’és ple. O la de Chuang-tzu, (filòsof xinès, del s. IV a. de Crist) que ja deia: “roba un clau i seràs penjat com un malfactor; roba un regne i et convertiràs en el seu príncep”Naturalment cap d’aquest principis és aplicable a Puigdàlber, però són coses curioses que venint d’un rector d’un poble ens fan creure  que encara hi ha persones amb criteri i sentit comú.

6/186).-  04-05-2012                     AGRUPACIONS DE MUNICIPIS ???

Aquest és un dels darrers i ja repetitius globus sonda que emet el govern central d’Espanya, però no és menys cert que ja fa temps que es venen coent propostes d’aquest tipus, provinents fins i tot de les files d’UDC (senyora Ortega, la de la carrera inacabada). Ara tothom s’hi posa en contra… Federació de Municipis, Associació de Municipis, la Generalitat…. però en realitat ja va ser el mateix partit CiU ara al govern, que va proposar aquest agrupament (informe Roca). Sempre ha estat una proposta impopular i ho continua sent perquè tothom vol conservar la seva identitat. La realitat però es que, com sempre, paguen justos per pecadors i a la llarga, els errors d’uns quants el acaben pagant tots. Cunit, amb un pressupost de 20 milions, en deu 42; Torrelles, amb un pressupost de 2 milions, en deu més de 4…. i Puigdàlber, amb un pressupost de 400 mil euros, en deu més de 800 mil…. La proporció es semblant… i els errors també.

5/185).-  03-05-2012                                GOVERNAR “A DIT”

Els governants d’alguns petits pobles es pensen que són com els antics Comptes o Ducs de temps teòricament ja superats. Es pensen que poden governar a cop de Decret i de junta de “mini govern” tancat i oligàrquic  sense que es tingui accés a les seves decisions, de forma que si no fos per les obligades publicacions als Diaris oficials (que ningú llegeix) ni tan sols l’oposició tindria coneixement de res del que es “cou”, en aquest cas, a l’Ajuntament de Puigdàlber. A dia d’avui, el grup d’Esquerra a l’Ajuntament ja ha presentat més de 60 escrits, tots amb ànim de millorar la transparència  de l’Ajuntament i de col·laborar en l’acció de govern, però de moment  tot han estat negatives a qualsevol tipus d’informació. Ara ja s’ha reunit prou material per començar a denunciar i és al que obliga el senyor David Masdeu, que no es cansa de dir que vol que es denunciïn les coses (i ho fa en el mateix Ple…. quan el convoca). Si ell ho demana, s’hauria de fer !!!! per molt greu que sàpiga.

4/184).-  02-05-2012                             (I) RESPONSABILITATS

Ja sabem, o com a mínim, veiem, que és quasi bé impossible  que els polítics (alguns)tinguin o acceptin responsabilitats, quan en realitat són ELS MÀXIMS RESPONSABLES, cobren per una feina que moltes vegades no fan, prenen decisions mancades de tota lògica en moltes ocasions i no assumeixen cap tipus de responsabilitat per la seva mala gestió. Hi ha polítics que fins i tot donen la culpa de les seves errònies i dictatorials decisions als pobres funcionaris que no fan altra cosa que “patir” les irracionals decisions dels polítics que els manen. No puc acabar sense parlar de Puigdàlber: ** Quan pensa el govern de David Masdeu explicar la forma d’aplicació dels rebuts de l’IBI de 2012, ** com s’ha calculat  ?? ** a quins rebuts ??,  ** s’ha fet bé el tall en el 50% dels rebuts d’habitatges ?? ** Quines són les edificacions que han considerat “no residencials” ??.  Veient les darreres actuacions d’aquest govern de David Masdeu i les mateixes actuacions del seu partit UDC a nivell Català…, no ens podem refiar.

3/183).-  24-04-2012                  Govern dels Millors

Teniu noves incorporacions al bloc d’Esquerra de Puigdàlber. És una llàstima que en un poble com Puigdàlber cada dia s’estiguin trencat més els llaços d’enteniment, però és impossible poder parlar amb un mur, amb una paret que no fa altra cosa que posar barreres on no toca. El “govern dels millors” del que tanta propaganda es feia i representat a Puigdàlber per David Masdeu, president comarcal d’UDC, fa aigües per tot arreu i no precisament per culpa de CDC. Darrers escrits i publicacions al BOP (memòries interessades o interessants ??).

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/09/15/escrits-preguntes-iiiii/

http://ercpuigdalber.wordpress.com/2011/11/15/publicacions-oficials-ajuntament-o-taulo-danuncis/

2/182).-  23-04-2012                  23 d’abril de 2012 SANT JORDI

Quan un govern actua a la desesperada fa coses que no tenen sentit:  1. Celebra un Ple sense ni tal sols notificar-ho de forma correcta i legal als regidors de l’oposició, 2. Prohibeix muntar una carpa a la plaça de l’Ajuntament el diumenge abans de Sant Jordi per part del grup d’Esquerra (que s’han d’espabilar amb una taula improvisada i no impedeix repartir globus i caramels), 3. Permet afegir contenidors  “especials” al centre del poble darrera l’Ajuntament (fan molt de goig, la veritat), 4. Comencen a arribar els rebuts de l’IBI  sense que ningú sàpiga encara com han quedat els padrons (el grup de l’oposició tampoc) ni si són correctes o no….. 5. Cap control sobre mesures de seguretat al pou de les parcel·les del camp de La Figuera….i l’unic que fa el govern “dels millors”  és “no fer res del que va prometre”. Salut i sort. Bona diada de Sant Jordi govern de Puigdàlber, felicitats per les vostres decisions mancomunades, democràtiques i exemplars, felicitats i que continueu així !!!.

1/181).-  20-04-2012                          Diada de Sant Jordi a Puigdàlber

El diumenge dia 22 d’abril es veu que s’ha programat com a actuació estel·lar, un “gran” inflable a la plaça de l’Ajuntament cedit per la Diputació de Barcelona, també hi haurà unes parades i jocs per part de l’AMPA de l’escola Virolai. El grup d’Esquerra va demanar també posar una petita carpa per celebrar la diada en diumenge però l’alcalde Masdeu ha fet dir que la plaça “ja està ocupada”.  El darrer dimecres dia 18 d’abril es va celebrar un Ple urgent que “no va ser notificat” als membres de l’oposició…. La barra de l’equip de govern s’està convertint en una malatia  propera a les “galteres”  i esperem que no s’infecti perquè les retallades impedirien la seva curació.  Per finalitzar i aprofitant que no tinc masses ganes de dir res més, tan sols desitjar a tothom una molt bona diada de Sant Jordi.

ANTIC BLOC DE NOTICIES:

http://blocanticnoticiespuigdalber.wordpress.com/
Com sabeu, en aquest apartat es van posant les ocurrències i comentaris breus que van arribant a la redacció amb aquesta intenció (10 o 12  línies), cal dir si es volen com a “ocurrència” o com a “comentari”. Els anirem col·locant per ordre d’arribada, per dates  i quedaran de forma permanent al bloc, tenint en compte que, quan es faci massa pesat (20 apunts), s’iniciarà un nou “ocurrències i notes de la gent XI”. Per consultar els nou  primers blocs d’articles amb les primeres 180 ocurrències, podeu fer-ho als tres enllaços del final de l’article, que a la vegada, remeten als anteriors:

ARTICLES DE COMENTARIS ANTERIORS:

( VII )  https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/08/03/puigdalber-al-dia-ocurrencies-i-notes-de-la-gent-vii/

(VIII)   https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2011/11/11/notes/

( IX )  https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2012/01/28/1620/

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s