PUIGDALBER: IBI 2012 Necessitem Explicacions

A la pàgina web de l’Ajuntament de Puigdàlber, (http://www.puigdalber.cat/noticies/noticia/id/424),  hi consta, des del dia 21 de febrer de 2012, l’anunci sobre l’aplicació del RDL 20/2011 sobre augment de l’IBI a alguns Ajuntaments i la forma en que afecta als veins de Puigdàlber; afegint però,  que segons l’Ajuntament es plantegen dubtes que han de  resoldre d’acord amb el “Ministerio de Hacienda”.

Tot i el que posi el comunicat, resumidament, significa que a la meitat d’immobles residencials del poble (cases) que tingui el  valor cadastral més alt, se li aplica una quota del 0,699 %., percentatge que també s’aplica a TOTS els immobles que no siguin residències, com ara industries, comerços, restaurants, aparcaments declarats, parcel·les sense edificar…. I a la resta, cases amb el valor cadastral per sota, la quota és del 0,67 que va aprovar l’equip de govern a les ordenances pel 2012 (l’oposició volia que fos del 0,63 per no significar un augment superior al IPC, però el govern dels millors no ho va acceptar).

L’Ajuntament es va comprometre a informar del valor cadastral de tall, a ensenyar com s’aplica aquest rebut, a quines propietats afecta…. vaja, que es va prometre “transparència”.

La realitat ha estat ben diferent i s’ha hagut d’esperar que vagin arribant els rebuts de l’IBI a les cases (només els que no estan domiciliats) amb uns increments no explicats i que en molts casos no entén ningú, ni tan sols els membres del govern de Puigdàlber segons sembla.

El problema d’aquest increment tan estrany, aprovat pel govern de l’Estat Espanyol amb el vist i plau de Convergència i Unió a Madrid, és que podria donar peu a una aplicació força discriminatòria sobre els diferents rebuts de l’IBI a Puigdàlber.

Amb aquest neguit, el grup d’Esquerra (disponible al bloc d’Esquerra Puigdàlber)ha demanat a l’Ajuntament que es faci una explicació pública d’aquesta aplicació, de forma que es pugui contestar particularment  a qui ho pretengui i així poder comprovar que l’aplicació ha estat la correcta i no discriminatòria. Una altra fórmula que s’ha proposat per tal de veure la correcta aplicació dels increments, és que, per tal d’evitar la vulneració de la Llei de Protecció de Dades, cada membre de les llistes que es va presentar a les eleccions, deixi examinar de forma voluntària els eu rebut del IBI i així, amb aquest mostreig, comprovar que tot s’ha fet de forma correcta per part de l’ORGT.

Esperem que l’Ajuntament, amb una mostra de voluntad informativa i de transparència faci aquest esforç d’explicació pública d’un impost que afecta a una part del poble i molt possiblement a tots els membres del govern municipal.

És molt fàcil, només cal proposar-ho i fer-ho. Que “tots” esl que estem a l’Ajuntament i membres de les llistes, ensenyin els rebuts de forma voluntària, per la seva comprovació per part dels membres de l’oposició (que tenen l’obligació de guardar el secret que la llei els imposa o denunciar-ho si hi veuen qualsevol tipus d’irregularitat, que de ben segur que no existirà).

Una negativa a aquest proposta, ES PODRIA CONSIDERAR, com a mìnim,  SOSPITOSA.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s