DAVID MASDEU o EL DESPOTISME “no” IL·LUSTRAT

El Despotisme il·lustrat  del segle XVIII,  va tenir, entre els seus qualificatius, el lema historicament establert de  “tot per al poble però sense el poble” En versió Puigdàlber i al segle XXI, seria: Tot per uns quants del poble, però sense el poble, i rebutjant a l’oposició que ho pugui vetllar”.

L’anunci de l’article va ser fruit d’una conversa de 5 minuts que vaig presenciar i en la que una mica hi vaig participar, amb el David Masdeu el dilluns dia 15 d’octubre a les 19,45 h. Conversa amb tot un alcalde de Puigdàlber al llinda de la porta sense entrar a l’habitació on s’encabeixen els tres regidors de l’oposició cada dilluns a partir de les 7 de la tarda.

Per primera vegada en molt de temps el senyor Masdeu s’aventura a parlar “tot sol” amb els membres de l’oposició a l’Ajuntament de Puigdàlber i no de forma voluntària sinó perquè el senyor Peña el crida en un moment que l’alcalde es dirigeix a “una reunió” al pis superior i no te a ningú a mà que l’acompanyi en la gesta. He dit s’aventura a parlar sol perquè sempre que s’ha demanat una reunió amb ell o qualsevol altra regidor, acudeixen en massa tots els membres del govern, secretari inclòs. Els motius d’aquesta “massivitat” són diversos, si la cita s’ha demanat amb l’alcalde, necessita el recolzament de tots els altres perquè, de demanar subvencions, plorar i somicar utilitzant preteses influències polítiques  amb els diferents Departaments de  la Generalitat en sap molt, però de parlar i defensar punts de vista sobre el poble, necessitats, contractacions ben fetes…etc. no li importa ni li interessa. Si la cita és amb algun altre regidor de Govern, per exemple, el d’Hisenda com a més cabal i centrat, també hi ha de ser present l’alcalde amb tots els altres, no sigui que digui alguna inconveniència que l’oposició no pugui sentir o saber.

De totes aquestes actuacions del “nostre” alcalde actual, tenint també en compte la seva participació quan estava al Govern fins a l’any 2007,  n’he tret el títol de “DESPOTISME” sense la paraula “il·lustrat”, sobre tot quan el dilluns del que parlo, 15 d’octubre, a preguntes del senyor Peña sobre els projectes que havia presentat Puigdàlber per demanar una subvenció que diu el senyor Masdeu que ens han concedit, va contestar, democràticament “que no tenia perquè dir-ho, que l’oposició no tenia perquè saber-ho….. que si donava alguna informació era perquè ell volia…”  Tota una lliçó de democràcia, digne d’altres temps.

Això no és tot, sota els governs on Masdeu ha tingut càrrecs rellevants i també en el nou govern actual, fent gala del seu tarannà democràtic, es continua afavorint a qui vol, pel que vol i perquè li dona la gana:

. Uns poden tenir una tanca vegetal que sobrepassa la propietat i d’altres no

. Uns poden fer una activitat econòmica a un magatzem i a d’altres no se’ls hi permetria pas.

. Uns paguen entrada de vehicles on mai entren i d’altres podrien entrar vehicles on no paguen.

. Uns deixen de pagar IBI, u obtenen una rebaixa amb un recurs, la vista del qual es nega a l’oposició per “protecció de dades” i per contra, s’anuncien públicament els deutes d’altres.

. A uns se’ls hi permet apropiar-se de terreny sense cap problema i sense esbrinar que passa i a d’altres se’ls hi expropia sense cap sentit ni compassió per quasi res.

. S’apuja l’aigua un 16% sense cap oposició  de l’equip de govern i es gasten diners de l’Ajuntament per pagar un “bon advocat” en un procediment penal de David Masdeu.

. S’adjudiquen projectes i serveis a una empresa sense tenir en compte la seva solvència tècnica (però son amics) i en canvi es rebutgen els més preparats.

. Es recrimina la manca de participació en activitat organitzades per l’Ajuntament i l’actual equip de govern mai havia participat en cap anteriorment. No cal parlar de “les caminades suspeses pel fang”.

. Es requalifiquen terrenys rùstics per urbans (industrial o residencial) fets a mida i es conserva terreny rústic dintre la zona urbana.

. Es destrueix patrimoni municipal en favor de la inversió i obra inùtil per afavorir injustificadament, interessos que no s’acaben d’entendre.

.…….. Podria continuar fins omplir varies pàgines però espero que  si el represenat de l’Ajuntament de Puigdàlber té una mica de sentit comú,  es pari a pensar i deixi d’amenaçar com està fent i es dediqui potser a parlar…… i si tal com li va dir al senyor Peña “em sembla que parlem llengües diferents” potser seria hora que aprengués idiomes per posar-se a l’alçada, fins i tot li aniria be pels seus negocis.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s