PUIGDÀLBER 06/12/2012. HEM PERDUT EL NORD ?

Fa pocs dies vaig sentir una frase que més o menys deia així: “No importa el vent que faci si el mariner no sap on vol anar”. Sembla que la nostra societat hagi perdut totalment la direcció, només se sent a parlar de crisi i més crisi, de pèrdua continuada de llocs de treball, fins el punt de ser Espanya el país amb més atur de la UE i que la mateixa Unió Europea es plantegi ara un nou fons destinat al pagament de l’atur del països amb problemes (fet a la mida per Espanya).

AMNISTIA FISCALA curt o mig termini tothom veu que això no te pas solució perquè cap polític de les espanyes i si molt m’apureu, de la mateixa Europa sap com aturar l’atzucac on ens hem posat. És impossible que amb ajuts als bancs, que al mateix temps deixen diners als Estats que els han de salvar, es pugui arribar enlloc, és impossible que havent de tornar l’any 2013 l’Estat espanyol més de 40 mi milions d’euros en concepte d’interessos, això es pugui salvar.

Dit això i amb el que tots segurament estareu d’acord, existeixen per altra banda les associacions que amb el seu treball desinteressat fan l’impossible per ajudar als altres, ja sigui facilitant-los aliments, ajut psíquic o moral, habitació… etc… Associacions i ENSENYAMENT PUBLICFundacions formats majoritàriament per voluntaris que amb uns minsos ingressos fan que molta gent no es vegi relegada a la indigència. Els polítics i els Estats tan ocupats en ajudar als rics i financers s’obliden també de les inversions en investigació i recerca, essent altra vegada la societat civil la que ha de fer recol·lectes i recaptes per  proporcionar uns petits ajuts per la investigació, com ara la marató de TV3.

Però encara no s’ha dit tot per valorar el que el títol d’aquest article significa. Hem vist com ens diuen que falten calers per ensenyament,  sanitat, sous de funcionaris, AIXO NO VA AIXIinvestigació, llei de dependència… etc…, però no s’ha vist que es redueixi cap dels organigrames de poder que  a la vista de tothom, són inútils (no poso exemples per no molestar però tots els coneixem), organismes que tan sols serveixin per redistribuir diners procedents d’altres administracions i que pel seu propi funcionament se’n queden més del 50%, organismes que ni tan sols fan la feina ben feta i no distribueixen els diners i subvencions d’una forma equitativa i racional.

En temps com els que ara corren, s’ha de mirar molt be on van a parar els pocs diners que arriben  des d’Europa i no es poden invertir en quimeres impossibles. Hauríem d’arxivar els temps en que les subvencions per agricultura anaven (o van?) a plantacions dels cacics de les espanyes, moltes vegades inexistents (recordeu els camps de lli que es van encendre per accident?) i a la contrucció de vies d’AVES sense gent, i carreteres sense cotxes, i aeroports sense avions, i oficines de turisme que no serveixen per res i zones comercials on mai hi ha hagut ni hi haurà comerç,  i rutes de turisme impossibles, i despeses en promocions del que no existeix, i gimnassos, i edificis que no fan falta…etc….

En temps difícils s’hauria de racionalitzar molt be on s’inverteixen els diners de tots, no Tercer sectorpodem excusar-nos dient que si no van a un lloc aniran a un altre, no podem deixar que “es llencin els diners”, encara que sembli que ens els regalin. Sempre hi ha altres coses més útils, sempre  hi ha coses més justes i s’ha d’evitar que aquests organismes inútils només afavoreixin als petits cacics del partit polític al que pertanyen. Ho saben molt be tots aquells i aquelles que treballen i col·laboren en el tercer sector, ara tan necessitat i que veuen com els diners s’esmunyen per altres bandes com a llençats.

CATALUNYA VERSUS PPSi volem un estat propi, si volem (i tant que el volem) un país pròsper i lliure per esdevindre independents, s’ha de començar demostrant que des d’aquí es poden gestionar les despeses amb racionalitat i justícia, fugint del favoritisme i el partidisme; no es lògic ni normal que es premiïn les coses mal fetes i mal gestionades pel sol fet de ser amic d’un o altre polític influent. El govern d’un nou país com el que volem ha de ser rigorós, just i solidari i de moment,  encara li falta oli als engranatges.

Pere.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s