PUIGDÀLBER VIURE AL POBLE mes 2007-2014

En aquest mateix article s’aniran afegint reflexions sobre aquesta memòria i el desenvolupament puntual d’aquest gran projecte.

MEMORIA SOLICITUD VAP Mes 2012 Puigdalber

27-02-2013                        SIGANTURA DEL CONVENI AMB JOANA ORTEGA

Ortega i Masdeu donant-se la màNo veig a la foto de la noticia a LA FURA que la senyora Joana Ortega estigui massa contenta amb la signatura del Conveni que ha signat amb La Granada i Puigdàlber. Deu ser perquè NO HO VEU JUST en els temps que corren……….. es paguen 300 mil euros per una consulta un dia a la setmana i no es paguen ni els metges ni les infermeres ni a les farmàcies ( Viva la vida !). El “Viure al Poble més”  és molt més just, es paga, entre d’altres coses ùtils,  una oficina de Turisme  amagada en el lloc on anava  la farmaciola ja pagada per CatSalut…. i és que tot queda a casa i que visqui la racionalització de la despesa.

Puigdàlber rebrà 456.457 euros, d’una inversió total de 702.242 euros, per al projecte “Puigdàlber, poble enoturístic i comercial”, que mitjançant la regeneració urbana, fomentarà el comerç, el turisme, la cultura i la dinamització del municipi basant-se en el teixit urbà del nucli antic, la potenciació de l’accés a actes culturals, la consolidació del comerç existent, l’ampliació dels serveis comercials i turístics i la millora de l’aprofitament de l’entorn urbanístic, rural i el context enològic. Entre altres accions, es crearà una nova oficina de turisme, es faran rutes de camins i BTT en entorn rural i vitivinícola i se senyalitzarà l’àmbit comercial i turístic.

“Viure al Poble Més” és un programa destinat a subvencionar grans projectes de municipis de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població.

22-02-2013                        NOTICIES A RTV VILAFRANCA

Segons  es  publica a RTV Vilafranca,  ja s’han signat els convenis per part de la Generalitat amb l’Ajuntament de Puigdàlber per tirar endavant els projecte Viure al Poble Més de que es tracta en aquest apartat.

Ara toca portar-ho endavant sense que es puguin considerar llençats uns diners (456.000,- €) que arriben en uns moments molt delicats en l’economia, tant del poble com global. Fora bo que les inversions que es portin a terme siguin pel benestar dels habitants de Puigdàlber sense favoritismes en les contractacions, sense amiguismes en les redaccions i sense els enganys i mitges veritats a que ens te el senyor Masdeu  acostumats.

RUTES BTTEsperem que l’oficina de turisme funcioni i doni feina, i que les vies BTT siguin un atractiu pel turisme al poble i que la regeneració urbana que es predica a la subvenció i a la memòria sigui factible….. I que totes les actuacions siguin fetes públiques amb transparència i amb participació ciutadana.

Cal aprofitar aquesta subvenció i demostrar  que no serà una subvenció llençada amb edificis inútils i actuacions mal gestionades. Ara és hora de demostrar el servei als altres per part d’un Alcalde  que és ara el punt de mira de les seves actuacions.

http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/politica/32040-la-generalitat-signa-els-convenis-per-impulsar-els-projectes-de-la-granada-i-puigdalber-inclosos-dins-del-programa-viure-al-poble-i-mes.html

25-01-2013                        part de la Pàgina 19 de la memòria

C.1 FINALITATS

Una de les principals finalitats que es vol aconseguir amb l’atorgament de la subvenció de la convocatòria del programa Viure al Poble Més 2012 és millorar i potenciar la imatge de la població com a nucli d’activitat turística i d’atractiu al benestar dels visitants.

Des de la sinergia de les activitats humanes i la dinamització socioeconòmica, sempre potenciant i protegint el ric patrimoni natural de la zona, aconseguirem promocionar el comerç, el turisme de la zona i el foment de l’ocupació de qualitat, factor bàsic per el desenvolupament socioeconòmic de Puigdàlber.

Aquesta dinamització socioeconòmica es vol fer mitjançant la potenciació del comerç, el turisme i l’optimització d’oferir els millors serveis al turisme i als visitants. Promocionant la nostre població com a centre de referència a la comarca i dels nuclis propers.

La dinamització del comerç es dur a terme mitjançant la regeneració del teixit urbanístic, el qual millorarà la accessibilitat i informació del nucli, millorant la imatge comercial i de serveis a nivell de visitants i turisme. La millora de la mobilitat beneficiarà al visitants de la localitat, produint benestar i qualitat de vida. Promovent les activitats de suport a la població local arribarem a la dinamització i generació d’ocupació, per fer el poble més atractiu i assolir un increment de la població allargant els períodes d’estada del potencial nombre de visitants que pot haver al municipi i en tercer lloc captar nous visitants comarcals i autonòmics afavorint el sector serveis del municipi i de l’entorn.

24-01-2013                                       INTRODUCCIÓ

Per començar i que no serveixi de precedent, s’adjunta a continuació la Memòria presentada per tal que es concedeixi la subvenció (que s’ha concedit) i de la que, ja pel proper exercici 2013, s’han pressupostat les primeres inversions:  L’Oficina de Turisme, les rutes de BTT, la senyalització dels comerços i els atractius turístics (de Puigdàlber, clar)… total uns 84.000,- euros ben emprats per coses molt útils per Puigdàlber i els temps actuals.

PAGINA 1 MEMORIA VAP mesMEMORIA SOLICITUD VAP Mes 2012 Puigdalber

Per cert, que el plano de la pàgina 14 està malament… la Generalitat no va deixar fer zona verda la finca de l’anomenat “fondo d’en Martí” i en el plano hi consta. I per cert altra vegada, la forma de la zona “T” comercial no és la més apropiada… pregunteu-li a un nen  que sembla.

Val la pena llegir la memòria amb deteniment per interpretar una filosofia que no s’entén de res,  però que és el que aconsella el mateix Departament d’Administració Local per tal de concedir la subvenció. No vull opinar sobre el que he sentit quan l’he llegida, però ens hauria de caure a tots la cara de vergonya  la forma en que es decideixen les inversions a casa nostra…. Sempre parlem de fora, però. .. i nosaltres ?

De moment quedem-nos amb la foto de la portada per tal de poder-la comparar amb els projectes que segurament ens esperen de la mà del redactor de la continuació del  nou POUM, que de moment és la cosa més secreta que mai s’hagi vist, quan hauria de ser d’una total transparència, però amb el senyor Masdeu… ja se sap !, ocultisme i perquè no dir-ho ? , pot ser interés ?

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s