PUIGDALBER LLAR D’INFANTS “LA CABANA”

Al final de l’article podeu consultar la documentació de la contractació de l’obra que s’ha de portar a terme a la Llar d’Infants de Puigdàlber. Per una banda les clàusules de contractació i licitació i per altra el projecte que s’ha aprovat i el plànols.

Llar d'Infants amb cabana inùtilPer tal que tothom entengui aquesta modificació i la necessitat de les obres vull explicar la meva forma de veure el que ha passat i els motius que han fet que aquesta llar d’infants hagi costat al final més de 520.000,- € que ve a ser el mateix que  86,5 milions de  pessetes (de moment pessetes d’abans). Ho faré de forma ràpida i planera.

SONY DSCEn un dels governs de Manuel Carrera Labrado, essent regidor capdavanter el senyor David Masdeu Baqués (actual alcalde) es projecta la Llar d’Infants  a un solar del Camp de la Figuera (antiga vinya de Cal Llop) i es reserva aquest espai al costat de la zona actualment enjardinada.

Poc més tard, també en govern Carrera-Masdeu es decideix que aquest no és un lloc adient per la llar d’infants i es procedeix a fer una sèrie de modificacions urbanístiques (aparentment sense cap interès estratègic) que consisteixen en:

a)    Es requalifica una parcel·la de les que s’havien deixat com a zona verda (sense comptar el camí del camp de futbol que ja ho era) a la zona de l’avinguda 11 de setembre per encabir-hi (mai millor dit) la Llar d’Infants (és el lloc actual). La zona primerament destinada a la Llar queda com a zona residencial, parcel·la edificable per habitatges.

b)    Es destina una zona rústica del “Fondo del Martí” que no val res, com a zona verda (de la que nos es disposa) i de la que no s’ha cedit la propietat, per tal d’aparentar suficiència de “zones verdes” al municipi.

c)    Es requalifica una part de la zona verda o equipaments del costat de la Sala Polivalent, en concret 1600 metres quadrats com a zona residencial per fer-hi quatre parcel·les de 400 metres cadascuna que serien de l’Ajuntmaent i amb la seva venda es pagaria TOTA la zona expropiada de la zona verda i el terrenys de la mateixa Sala Polivalent (paraula de D. Manuel Carrera Labrado).

d)    Es proposa ampliar la zona industrial de la zona cementiri on es troba ubicada en terrenys requalificats la fàbrica d’Especialitats M.Masdeu, per la seva part nord en terrenys agrícoles.

Aquestes modificacions, s’aproven totes per Urbanisme (Generalitat) , menys l’ampliació de la zona industrial que es desestima per trobar-la fora de lloc i innecessària.

ICONA DE LA LLAR PER DINSDesprés d’aquesta introducció per explicar el tema Llar d’Infants, començo:

1.- El projecte inicial de la Llar d’Infants, ho dic de memòria atès que no disposo de documentació, puja uns 210.000,- euros tot inclòs, essent el seu destí la parcel·la reservada del Camp de La Figuera (darrera de les cases taronges en filera de la zona costat cementiri)

2.- Després de les modificacions urbanístiques de les que he parlat, i atès el temps passat, es porta el mateix projecte a la parcel·la de l’avinguda 11 de setembre en una parcel·la que no te la mateixa forma que la anterior. Amb això podem veure que el projecte no ha variat, ni en la seva forma per adaptar-lo a les característiques de la nova parcel·la (des de l’aire i per darrera es veu clarament que no està alineada amb la resta). Aquest projecte, s’adjudica aquesta vegada, de forma directa, per uns 250.000,- euros perquè així no s’ha de revisar el projecte al no sobrepassar el 20% sobre l’anterior (enginyeria comptable municipal).

ICONA DE LA LLAR PER FORA3.- Al final i degut a la manca de diligència en el projecte, l’obra acaba costant uns 420.000,- euros i algun dels motius més sonats que tothom coneix però recordo, son el fet que es van d’haver de reforçar els fonaments perquè NINGU havia inspeccionat la consistència del terreny al canviar la ubicació de la construcció i NINGU (ni l’arquitecte municipal) va caure en pensar que el projecte no s’havia pensat per aquest lloc. Un altra motiu de l’encariment de l’obra va ser segurament la construcció del “cucurutxo” de formigó del qual ni l’arquitecte podia calcular el cost (només es va dibuixar) perquè no es coneixia el sistema constructiu a utilitzar. D’això se’n diu IMPROVISACIÓ.

Resumint, del 210.000 euros inicials es passa als 420.000 euros finals (i després diuen de l’AVE i dels aeroports).

4.- Amb la posada en marxa de la guarderia a l’any 2007 i a corre-cuita perquè no hi havia res fet (només la deficient construcció per part de Carrera-Masdeu) ja es veu que la sala polivalent projectada a l’interior del “cucurutxo” era totalment inutilitzable, tant pel disseny com per la condensació………. i així ha estat fins ara, ha estat un espai sense poder utilitzar en cap moment. La part més cara, la part més emblemàtica, la més original de la Llar d’Infants va resultar TOTALMENT INÙTIL, un disseny ridícul que fins i tot  ha fet confondre a més d’un la Llar d’infants amb una discoteca.

Abans de la posada en marxa de la Llar d’Infants encara s’hi van haver d’invertir uns 20.000 euros més perquè mancaven moltes coses i hi havia molts defectes que s’havien de solucionar abans d’entrar-hi els infants.

SONY DSC5.- Davant la inutilitat d’aquest espai tant problemàtic es va demanar un ajut inclòs en el PUOSC 2007-2013 per tal de solucionar el tema, eliminar el “cucurutxo” i fer realment una sala polivalent per la Llar. S’aconsegueix l’ajut per part del govern Elias-Ferrer per tal de portar a terme l’obra fins el 2013. Ara el govern actual ho aprofita (com es natural i d’esperar) i  encarrega la confecció del projecte de la reforma segons la seva conveniència.

Ara és on es pot consultar aquest projecte, el plànols i el sistema de licitació en els enllaços del final.

En total la Llar d’infants costarà: 420.000 + 20.000 + 83.000 = 523.000,- € aproximadament, 313.000 euros més del que es va projectar a l’inici, quasi un 150% més del pressupostat.

I tot per la mala planificació, per la mala execució i la manca total de control pels organismes que ho havien de controlar: l’equip de govern Carrera-Masdeu i el mateix arquitecte municipal.  Els mateixos que ara volen donar lliçons de bon govern.

I acabant, només cal veure ara el projecte de modificació (realitzat pel mateix arquitecte que no va controlar l’obra inicial), en el que la partida més barata és precisament l’enderrocament de la part més cara de l’obra inicial, el “cucurutxo”. En aquest nou projecte de modificació no es té en compte l’adaptació a mitjans d’estalvi energètic, ni tan sols es projecta una placa solar per aigua…. un desastre de projecte en la meva opinió. No vull opinar més que m’encenc.

Per resumir aquesta dissertació només vull afegir que la disbauxa econòmica que han generat les males gestions no és patrimoni de ningú en concret, perquè, com veiem, també s’ha fet des dels organismes més petits i per quanties que fan esborronar en moments com els actuals de crisi econòmica en que els treballadors veuen dia rere dia els seus sous retallats i els seus llocs de feina perduts.

Espero i desitjo que en endavant siguin els governants més curosos en el que fan i anomeno en aquest sentit i en aquest poble els ajuts de Viure al Poble Mes….. les inversions han de ser útils i necessàries……. no cal l’excusa de que són diners donats, la responsabilitat sobrepassa aquesta noció tant “carca” del que és una subvenció.

Espero que us hagi servit d’ajut i si els senyors del govern actual creuen que hi ha errades en l’exposició, opinions que no els hi agraden o qualsevol cosa que vulguin comentar els prego que ho facin públicament com altres vegades, no de forma amagada i “sota voce” amb els seus seguidors incondicionals que per desgracia, s’ho creuen tot.

P.D. Em pregunto quin nom li posaran ara a la llar d’Infants si s’enderroca o es destrueix la seva icona que li donava nom ??  Felicitats per les seves idees senyors, els poble sempre els recordará.

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=6321131&idCap=6012880&

Al final de l’enllaç hi ha els plànols i el projecte……….. mentre hi sigui !

Projecte Obra Ampliacio Sala Pol LlarInfants Puigdalber

Planols Obra Ampliacio Sala Pol LlarInfants Puigdalber

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s