RETORN AL PASSAT

Estem en democràcia, vivim en democràcia o això és el que ens pensem. No cal voler examinar el que passa a l’Estat espanyol amb les seves lleis centralitzadores i d’altres que van reduint dia rere dia els drets que poc a poc s’havien anat aconseguint amb grans esforços i sacrificis dels nostres antecessors i de nosaltres mateixos. A Catalunya, tot i que amb diferències, més del mateix, escanyament dels serveis bàsics i dels més febles (no em refereixo precisament als immigrants, que és un altra tema en el que no em vull posar) i reducció de salaris i de drets.

Es fa servir la democràcia com a paraula buida i sense contingut, com una excusa per anar fent “el que volen” desprès d’haver enganyat al poble amb promeses falses i haver aconseguit que “els votin”. Han fet decaure el significat de la paraula “democràcia” al buit més absolut.

Davant d’aquestes actituds dels Estats i dels òrgans de govern més propers, és fàcil caure en la temptació de fer el mateix els poder més propers al ciutadà, com ara els mateixos ajuntaments. D’aquesta forma, es permeten pactes contra-natura entre PP’s i Iniciativa, PP’s i Convergència, ERC i Socialistes, Convergència i PSOE (no PSC)… i un llarg etcètera, per tal de governar “còmodament” encara que grinyolin totes les ideologies i s’hagin de menjar més d’un gripau.

Si la majoria és absoluta, el grau de democràcia (com a pretext) baixa a graus extrems, fins el punt que es pot parlar de dictadura excusada en la democràcia per poder fer i desfer sense cap garantia.

A DIT 2Desprès d’aquesta exposició, com sempre, el raonament es trasllada al poble de Puigdàlber (i suposo que a d’altres) en que s’ha pres la costum de fer les coses (segons les paraules del mateix alcalde David Masdu i Baquès) “A DIT”, nomenaments a dit, encàrrecs i contractes a dit….. i tot per un raonament molt plausible: “Així no em podeu complicar la vida…”, referit a l’oposició, va dir. S’encarreguen projectes quasi milionaris a dit i es presenten les coses ja fetes sense cap consulta prèvia, es contracten empreses i serveis sense cap estudi previ de viabilitat i es neguen els resultats….

ENXUFESA Puigdàlber es fan servir els resultats d’unes eleccions municipals democràtiques per governar de forma dictatorial, aquesta és la realitat. Fins a quin punt ha arribat aquest sistema de govern, que per cobrir el lloc d’un regidor del partit governant (UNIÓ), han hagut de renunciar fins a quatre candidats que el precedien a les llistes……… i ara el govern el formen tres regidor dels que anaven els quatre primers de la llista i el novè. Això vol dir que els altres, en teoria amb més interès polític, no van voler acceptar cap tipus de responsabilitat, que dit de pas, veient com porten les coses, jo tampoc acceptaria.

Podem entendre que la gent, el poble, perdi tota la confiança en els polítics i encara més amb els “aprenents de polític” que només volen acaparar càrrecs (retribuïts) sense assistir a la majoria dels actes i estant absents la majoria del temps que haurien de dedicar a la feina per la que han estat elegits. No cal que es queixin del que anomenen “desafecció”.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s