SENSE CAP VERGONYA

En els temps que corren s’ha d’anar molt amb compte amb el que escrivim, perquè segon com s’interpretin les coses i segons la finesa de la pell algú es pot enfadar. Dit això i sense que s’interpreti malament l’encapçalament de l’article, només vull dir ja d’entrada, que l’equip de govern de Puigdàlber (o com a mínim el seu representant) no te cap vergonya per publicar “paperets” degudament repartits per les cases, informat de “coses” (ja semblo el senyor Rajoy) que volen fer creure que son bones i favorables pel poble de Puigdàlber, volen fer veure, sigui com sigui, que fan les coses be….. però de moment el que fan, ES NO FER RES.

Es pensen que la seva finalitat en aquest món, es fer obres i més obres, esgavellar carrers que estan més que bé, prometre una dinamització comercial sense fer útil res per aconseguir-ho, prometent llocs de treball al poble i la única empresa del poble (casualment la de l’alcalde) no lloga a ningú del poble. Però això si, obres i més obres, ara s’han capficat en aprofitar uns diners que han concedit a dos ajuntament d’Unió i sense cap tipus de discerniment sobre les necessitats reals.

En el “paperet” que han passat per les cases s’informa de les exposicions al públic de quatre coses de molta importància i que es volen fer a corre-cuita:

** Aprovació inicial de l’Ordenança municipal de convivència i civisme a Puigdàlber. De ben segur que aquesta ordenança és necessària, però precisament per la seva importància seria convenient que s’anés a l’Ajuntament a consultar-la abans que la portin a l’aprovació definitiva i presentar-hi al·legacions si cal sobre algun punt.

** Aprovació de dos projectes del Viure al Poble +.

viure al poble 2014Ja s’ha parlat d’aquest dos projectes en un article anterior (https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2014/06/28/noticies-breus-a-puigdalber/) però cal recalcar també la importància que es vagin a consultar a l’ajuntament perquè desprès direm que no sabíem de què anava quan comencem a veure les destrosses que es fan al nostre poble i les conseqüències de tot plegat. No oblideu que amb una majoria absoluta com la que te ara l’alcalde David Masdeu i la poca responsabilitat que manifesta, es poden fer (com ja va fer el seu amic Manel Carrera) molts errors i “alcaldades” que hipotequen no ja tan sols el poble, sinó la convivència durant moltes generacions.

**Comptes de l’Ajuntament. Tal com posa el “paperet” (sembla que també ha renunciat l’Ajuntament al butlletí municipal i ha passat al “paperet” molt més econòmic i tergiversador), només s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de 2013, amb un números que no es creu ningú, no ja per la seva realitat objectiva sinó pels comentaris que afegeix.

En primer lloc vull informar que el Compte General de l’Ajuntament de Puigdàlber (del que aquesta liquidació es només un document integrant dels mateixos) encara s’ha d’aprovar, encara s’ha de reunir la Comissió de Comptes i encara ha de passar pel Ple per tal d’analitzar-ho….. o sigui, que aquesta publicació de la liquidació del pressupost de 2013, només és SIMPLE AUTO – PROPAGANDA.

I que no pretengui el senyor David Masdeu i Baqués, alcalde de l’Ajuntament de Puigdàlber, fer creure que fa miracles amb el números. Es ben cert que ha contingut despesa, és molt fàcil contenir despesa si no es fa res, només es limita l’Ajuntament a pagar la electricitat, telèfon, salaris del personal (ara ja no de la Llar d’Infants de la que ben aviat en parlarem) i poc més…. Ja us fixeu com està el poble de mal cuidat ??, zones verdes que han costat una milionada completament abandonades, la Sala totalment “deixada”, bruta i mal conservada, els arbres que no es pot ni passar per les voreres, no es neteja ni es conserva cap camí del municipi (només en te dos), no es fa cap activitat cultural que surti de la voluntat de l’ajuntament. ES MOLT FÀCIL CONTENIR DESPESA SI NO ES FA RES.

Però el més capciós es dir que han salvat a l’Ajuntament de la fallida en que es trobava. Una fallida que el senyor David Masdeu sap i NO POT AMAGAR que va provocar ell i el seu amic abans ja esmentat i que tots coneixem.

… O no és veritat que van ser ells (David Masdeu i Manel Carrera) els qui van deixar un forat de més de més de 600.000,- € (deute no comptabilitzat que va aflorar quan els van fer fora del govern) que va haver d’assumir l’Ajuntament de l’any 2007 ??.

Presumeix el senyor Masdeu que les obres no costen res i que estan finançades per d’altres administracions, però AMAGA que bona part de les despeses corrents que haurien d’anar a altres finalitats també es destinen a unes obres si mes no, inútils com tot el que s’ha fet a Puigdàlber (es clar que si et donen els diners i no ets responsable, els pots dilapidar). Sobre números, David Masdeu, val mes que no diguis més tonteries que podria sortir fins i tot CAR.

** Sol·licitud d’actualització de valors cadastrals. La noticia no és ben be com s’escriu en el “paperet” sinó que ha estat el “Ministerio de Hacienda” el que ha recordat a l’Ajuntament que demani la reducció dels valors cadastrals, atès que els Ajuntaments que van fer la revisió els anys 2007 – 2009 tenen els valors més alts del compte. Això no vol dir que s’abaixi l’IBI (abans Contribució Urbana) atès que el govern de Puigdàlber ja s’espavila per, passi el que passi amb els valors cadastrals, per anar apujant l’import del rebut anual. A lo millor però, aquest any, com que el 2015 és any electoral, s’atreveix i tot a baixar l’impost, ja ho veurem… de totes maneres, si ho abaixa, perfecte perquè els diners que recapta l’Ajuntament no tenen una finalitat que beneficiï o s’inverteixi intel·ligentment en el poble de Puigdàlber i tal se val que es paguin menys impostos perquè així hi haurà menys per llençar o repartir.

Això es fa massa llarg i per tant, del POUM, com que hi ha més temps, ja en parlarem en un proper o molts propers articles.

M’agradaria saber “qui” redacta el “paperet” de l’Ajuntament.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s