DESPESES PRIVADES AMB CÀRREC A L’AJUNTAMENT

El dia 22 de novembre de 2014, vaig sentir per la ràdio, una noticia sobre un poble de la comarca de Ribera d’Ebre (Ascó)  en que ha estat imputat l’alcalde perquè ha pagat amb diners públics als advocats que l’han defensat en una querella que va interposar contra un regidor (en aquest cas va utilizar els serveis jurídics municipals, cosa que encara no és tant greu) . La noticia es pot veure a continuación.

http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0CEgQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.ccma.cat%2F324%2FLalcalde-dAsco-Rafel-Vidal-imputat-per-presumpta-malversacio-de-fons-publics%2Fnoticia%2F2603900%2F&ei=Uxx2VLz0FsXZavDVgPAI&usg=AFQjCNEJy_-KEZkl3VTZzXT_xeD1cipY7A

VOLANEl fet és que a Puigdàlber pot passar el mateix perquè el senyor alcalde David Masdeu i Baqués, ha pagat als seus advocats amb diners de l’Ajuntament, per la seva defensa en una denuncia que li van posar tres regidors de l’equip de govern sortint. I no es tracta de poca cosa, sobre uns 8.000,- €  de les arques municipals.

Sembla mentida que amb el seu tarannà propagandístic i de fer públics tots els afers que li poden donar visibilitat, no hagi tret a la llum que s’ha arxivat una denuncia que li van posar aquests tres regidors. I si ens justicia justapreguntem perquè no ho ha fet públic, és molt fàcil d’explicar:

** No ho ha fet públic perquè no vol que se sàpiga quin era el motiu de la denuncia ni de perquè el van denunciar.

** No ho ha fet públic perquè la resolució definitiva que ordena l’arxiu de la denuncia, no ho fa perquè no sigui veritat el que es va denunciar, sinó perquè diu que no queda acreditat que fos ell personalment qui ordenés els canvis que, casualment, fessin que en sortís beneficiat directament d’unes obres que es van fer amb diner públic. El que si que s’implica com a autor de permetre els canvis, és a un altre regidor del seu equip, però aquest no es va beneficiar de res i per tant, cap aprofitament ha fet en el seu favor.

Aquest tema ja ha sortit més d’una vegada en Plens Municipals i potser serà ara hora de fer-ho extensiu a més gent d’altra forma, per tal que tothom sàpiga de que es tracta i el que ha significat per Puigdàlber,  sobre tot el fet de voler-se aprofitar dels càrrecs que ocupa (polítics) en benefici particular o de la empresa que dirigeix, ja des del seu començament.

NO TOTA LA VERITATAmb independència del fet, que ja s’ha arxivat en fals, perquè hi ha coses que encara es poden reactivar a la vista de declaracions de testimonis que han dit coses no del tot certes i continuen treballant a l’ajuntament, la realitat es que per defensar-se d’aquesta denúncia, que només implicava a l’alcalde Masdeu de forma personal (cal dir que hauria d’haver estat el propi Ajuntament que denunciés les possibles irregularitats), va contractar els serveis d’un advocat particular de la capital que ha cobrat moltissim pel que ha fet, renunciant als serveis jurídics que ofereix la Diputació de Barcelona de forma molt més económica i tant o més efectiva, quan es tracta de procediments que afecten a l’Ajuntament. També podria ser que, com que no afecten a l’Ajuntament sinò a l’alcalde per a fets particulars, no els pogués aconseguir. Ell ho hauria d’explicar.

És a dir, que l’alcalde de Puigdàlber, quan és denunciat per coses que no vol explicar i amaga (relacionades amb el seu càrrec al govern), contracta advocats cars als qui paga amb diners  públics de l’Ajuntament de Puigdàlber, perquè no es fia dels serveis jurídics de la Diputació a disposició dels Ajuntaments. És tot un exemple de  manca de  responsabilitat política que potser s’haurà d’investigar i més en temps com els actuals en que  aquest tipus d’accions estan a l’ordre del dia i cal eradicar.

També és interessant llegar el següent article:

https://puigdalbernoticies.wordpress.com/2012/05/25/puigdalber-al-dia-ocurrencies-i-notes-de-la-gent-xi/article-iu-forn/

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s