CORRUPCIO, TRACTES DE FAVOR, APROFITAMENT DEL CÀRREC…

imagesYE52IQ5I Avui, 27 de novembre de 2014,  tenim al Parlament espanyol  un debat centrat en la corrupció que darrerament  fueteja a tota la societat. No és que la corrupció estigui patentada per l’Estat espanyol perquè d’haver-ni, n’hi ha a tot arreu, però la diferència s’estreba en la forma de resposta contra la mateixa i contra els corruptes en particular.  A Espanya i també a Catalunya, és vergonyós com els casos de corrupció, fins i tot els admesos com a tals, duren anys i anys i ningú assumeix responsabilitats sinó  (si n’assumeix) fins al cap de 15, 20 o més anys, o si no, fixeu-vos en els cassos Nuñez (des de 1991), Palau (des de 2007)… A Estats Units, el cas de Bernard Madoff  es va descobrir el desembre de 2009 i al març de 2010 ja estava condemnat a cadena perpetua.

Tal com el nom de l’article indica, la corrupció admet molts tipus i moltes destinacions, però sempre hi ha uns fets que impliquen una connivència entre varis subjectes, en els casos de corrupció com a tal i tractes de favor. En el cas d’aprofitament del càrrec no caldria un tercer per entrar en la categoria.

A la vegada, en la destinació de la malifeta es pot distingir entre si es tracta d’afavorir al partit (moltes vegades compartit amb l’aprofitament propi) o directament com aprofitament personal descarat del corruptor en favor del corrupte, de forma que tots dos aconsegueixen un benefici econòmic per desviació de diner públic (ja sigui per contractacions de favor, comissions que encareixen una obra o servei, o diners i regals de forma directe).

imagesEQH5Q6C8Pel que fa a la quantia, moltes vegades és ridícula i d’altres milionària….. però el fet és el mateix, hi ha qui es ven per un bon dinar (o més d’un), n’hi ha que els hi agrada que els hi regalin viatges, vestits o corbates de seda, però n’hi ha d’altres que es lucren amb grans quantitats de diners…. i un llarg etcètera de situacions, entre les que també caldria posar-hi l’afavoriment de certs negocis a través de les influències polítiques.

Tot coneixem el que surt pel diaris i les noticies (més de 2000 casos a Espanya incloent Catalunya per ara), però no som conscients que també a petit nivell les coses es succeeixen de la mateixa forma i ningú s’assabenta. Podria ser una forma de reconèixer una classe de  corrupció, dir públicament que per aconseguir subvencions s’han de pagar molts dinars ???.  I tot amb diner propi en benefici  “només” del poble (qui s’ho creu ???).

 

imagesKDTZ0JZHEs veu que és costum que quan es van a cercar diners per fer una obra, aconseguir una subvenció,…  etc,  es pagui el dinar, l’esmorzar o el que toqui a la persona que pot decidir sobre la concessió de subvencions.  D’aquesta forma es veu que s’estova la resistència i és més fàcil assumir (ni que no sigui veritat) la necessitat del “pagano”, sense entrar en més valoracions sobre la necessitat del que es demana. Sembla mentida que aquesta, segons ens han manifestat de forma pública, sigui una forma “normal” d’actuar en el nivell municipal de petit format.

Espero que algú m’envií un article molt més ben elaborat que aquest per tal de posar de manifest i analitzar les paraules de l’alcalde Masdeu de Puigdàlber en el darrer Ple extraordinari del dia 24 de novembre de 2014.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s