HISTÒRIES DE POBLE PETIT

Com que les festes de Nadal no són una bona època per explicar històries no massa exemplars, aquesta la publiquem ara per no enterbolir unes Nadales properes i que s’haurien de celebrar lluny d’actuacions com les que s’exposen a continuació.

Podem començar dient que la història es desenvolupa en un poble molt petit on hi regnava un alcalde molt aprofitat i que no tenia cap mania en tergiversar les coses, fent veure que era molt honrat però al mateix temps, es podia aprofitar d’obres públiques per poder pagar menys per les privades. Això només és per centrar els entorns de com es viu la història.

En aquest mateix poble, regnant en el mateix equip que aquell alcalde, hi vivia un noi i la seva tieta que volien fer una empresa en un lloc privilegiat del municipi petit, però per fer-ho, s’havien de convertir uns terrenys de la tieta rústics, en industrials. La cosa no va ser gens difícil, es va fer un expedient exprés i sense cap problema, en un estiu es va tenir la cosa arreglada, sense fer cas a les moltes al·legacions i protestes de força gent del municipi petit. Una petita concreció: Van haver de variar el projecte inicial perquè es volien apropar massa al cementiri.

Una vegada feta la “transformació” que per altres hagués estat molt i molt difícil, es va procedir sense espera a la construcció de les dependències on fer la industria que havia de donar feina a molta gent del municipi i que es traslladava de dins el poble perquè s’hi havien de fer moltes cases i els sorolls produïen moltes molèsties als veïns.

Dit i fet, moviments de terres, enlairament d’estructura prefabricada i “feina feta”… portar la electricitat i construcció d’un transformador a tocar de les parets del cementiri dintre de la zona verda, urbanitzar a mitges la zona verda, cessió de la zona verda i accessos que es van asfaltar (molt fluixet). He dit asfaltat fluixet dels accessos perquè en poc temps es va trencar tot. El que en aquell moment no es va fer, va ser l’aparcament projectat pel cementiri.

Tot i així, en temps de l’alcalde aprofitat, es va tornar la fiança sense haver fet l’aparcament ni haver tret el transformador de prop del cementiri (on no estava projectat ni tocava). Tot queda a casa, devien pensar.

Van anar passant els anys i aquella empresa construïda en la flamant zona industrial del poble petit, feta expressament i única per aquesta empresa que havia de llogar a molta gent del municipi, va anar a tot drap, dirigida per aquell noi que s’ha dit, que després de compartir regnat amb aquell alcalde aprofitat, va aconseguir ell mateix erigir-se en cabdill del poble petit, continuant en l’actualitat en aquest càrrec (i altres en Institucions de més alt nivell).

Aquest nou cabdill va fer moltes obres al poble perquè es volia semblar amb el seu antecessor i que tant el va afavorir en el seu regnat. Però el primer que va fer en entrar al govern, va ser la reparació del camí que portava a l’empresa i per acabar-ho d’arrodonir, va aprofitar per asfaltar aquells accessos que en pocs anys s’havien deteriorat totalment i perquè no?, també es va aprofitar per fer aquell aparcament que mancava des de feia 10 anys i que s’havia d’haver fet des d’un principi.

Aquesta maniobra es va denunciar però es va arxivar per part dels Jutjats competents. La història és la que és, justa o no justa, la gent ja comença a estar acostumada a suportar les maniobres no massa correctes d’alguns polítics, que desprestigien una professió que hauria de ser de defensa del bé públic i no del propi.

Tothom pot comparar aquesta història amb fet semblants o coneguts i qualsevol coincidència amb la realitat és pura coincidència.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s