L’AJUNTAMENT INFORMA – REPLICA CERTA

El dia 2 de febrer de 2015 el senyor alcalde de Puigdàlber va convocar una reunió a tot el poble per informar de les obres que s’estan fent a Puigdàlber i veure les possibles queixes que les mateixes originaven al veïnat. Reunió que va convocar el senyor Masdeu per tal d’evitar la reunió que li havien demanant els membres del grup municipal d’ESQUERRA a l’Ajuntament,  amb un despreci al que ja estan acostumats.

LA PARADACom es sabut, i amb l’habitual “ordeno y mando” no va fer cas a ningú i les obres segueixen provocant molèsties al veïnat i anant a pas de tortuga, havent-se quasi acabat la ja famosa parada de l’autobús que no hi para i que realment per l’unic que servirà serà per fer de mirador de la “roca” que es coneix com el “manolito” (de monòlit i manel), únic espai verd conservat i cuidat del municipi.

Page0001Però el motiu d’aquest nou escrit es fer una rèplica del darrer “L’AJUNTAMENT INFORMA” que es va passar per les cases  i redactat en absència de l’alcalde i del primer tinent d’alcalde (un a Dubai i l’altra a l’Argentina)… Ja vaig dir en el darrer article que tenim un equip de govern mot viatjat.

Entenc que quan s’acosten les eleccions, els equips de govern que es volen perpetuar en el poder (tipus CiU o Unió en aquest cas), decideixen fer obres i més obres, coses que semblin necessàries pel poble encara que no ho siguin. La qüestió es “fer veure” que l’Ajuntament regnant en el moment fa moltes coses. En el cas de Puigdàlber aquesta actitud es exagerada i ja passa del que podria qualificar-se de “normal”.

Obres de la T-Comercial que consisteixen en rebentar el carrer que estava en més bon estat del poble (Carrer Sant Ramon) per convertir-lo en plataforma única sense reformar les clavegueres ja desfasades i de ben segur provocadores de problemes greus ben aviat. Es reforma una plaça a la entrada del poble de forma que es resta mobilitat al pas o punt de gir de l’autocar de línia, amb una edificació que vol ser una parada anti-vandálica, com si Puigdàlber fos una ciutat sense llei i contra la que es va manifestar tot el poble. També s’ha de modificar la plaça de l’Ajuntament amb uns resultats no massa clars; de moment, la logo de viure al poble 2012tenen tancada sense fer-hi res (avui s’hi han posat). Es modifica també la plaça de l’Esglèsia…. cal mirar el projecte perquè si no us agrada us acusaran de no haver-ho fet i  protestat. I tota aquesta obra sense costar res als veïns de Puigdàlber, ja es cuida el senyor alcalde, amb les seves influències i pagament de dinars, de poder colar una mateixa obra en dues o tres subvencions a la vegada… no continuo perquè desprès m’acusarà d’anar contra el poble per explicar les seves manipulacions, que, per altra banda, haurien de ser denunciades pels mateixos funcionaris amb responsabilitat legal (i no dic més).

Obres per l’oferta d’enoturisme local. Quin nom més pompós que s’ha inventat el senyor Masdeu per un projecte que consisteix en portar l’aigua al Gorner, obra que ja s’havia demanant i concedit l’any 2007 (govern de Pere Ferrer i Maria Elias) però que s’ha esperat a fer ara, quan manquen tres mesos per les eleccions municipals i s’ha pogut el gornerfinançar dues vegades canviant-li el nom per fer veure que pot entrar al projecte de Viure al Poble Més (un altra motiu que l’assessor legal hauria de contemplar). Total el que fan es portar l’aigua fins a les portes del barri del Gorner i a partir d’aquí, que s’espavilin amb la instal·lació fins les diferents finques; aquesta obra es fa amb un tres i no res, però s’hi ha afegit posar grava al camí per on passa la canonada per fer veure que serà una “ruta ecoturística per passejar pel terme veí” a peu o amb bici per justificar les “rutes BTT” que també formen part del projecte Viure al Poble Més, subvencionat amb més de 500.000 euros per una inversió que supera els 700.000.

Obres de millora il·luminació Camp de Futbol i reg automàtic. Aquesta és una obra aconseguida amb el suor i dedicació particular del nostre alcalde a través de les seves negociacions amb la Diputació de Barcelona, que es veu (pel que ens ha dit) que ho paga en la seva totalitat (uns 146.000 euros de res, IVA inclòs). Si es vol mantenir el camp de futbol en funcionament és veritat que s’havia de modificar i millorar la il·luminació, però el reg automàtic, suposo que es part de la promesa que el senyor Masdeu va fer de posar camp de futbol molt virtual sense memòries valoradesgespa artificial al camp i que de momento no és possible. Altra cosa es valorar la necessitat d’aquestes inversions en els temps que corren (això ja es valoració moral de qui ho llegeixi). En aquest sentit, sortir al pas d’unes declaracions que es van sentir a radio Vilafranca en una tertúlia en la que hi participaba l’actual entrenador de l’equip local i en les que es va dir: “Que els terrenys del camp de futbol de Puigdàlber s’haurien de tornar al seu antic propietari si en aquests no hi havia el camp de futbol”. Res més lluny de la realitat, només faltaria que s’haguessin de tornar uns terrenys cedits en una requalificació. Espero que l’Ajuntament de Puigdàlber es cuidi públicament de desdir aquestes afirmacions fetes per un membre d’aquella tertúlia, en la que els prohoms de la informació es cuiden de dir el que volen sense que ningú els hi demani responsabilitat per les falsedats que deixen anar.

I finalment les ordenances Municipals per 2015. No explica el fulletó passat per l’Ajuntament res que sigui necessari saber per part dels veïns de Puigdàlber. La realitat és que les Ordenances pel 2015 no consten ni a la web municipal en el moment que es publica aquest article.

Gracies a les propostes del grup d’ERC a l’Ajuntament es va aconseguir que hi hagués certes reduccions de l’Impost sobre Bens Immobles per famílies nombroses o monoparentals… cal demanar-ho a l’Ajuntament amb urgència o anar-ho a preguntar a les oficines durant l’horari en que estan obertes, cada dia, de dilluns a divendres, de 10 a 2 i el dilluns de 5 a 8 de la tarda.

També a proposta del grup d’ERC es va aconseguir que quan una persona mora no li surti tant car als hereus heretar la casa. S’ha aconseguit que el Ple aprovés una reducció importat en l’impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua municipal)  sempre i quan els que s’hereta sigui la vivenda on residia la persona que mora. Amb aquesta reducció es treu l’agreujant que hi havia a l’anterior redacció, en que per aconseguir aquesta reducció, també s’havia de complir un segon requisit, que era el que hi residís també amb dos anys d’antiguitat, l’hereu.

Ja podeu veure doncs, que a l’actual equip de govern el que li importa és donar visibilitat només a les OBRES que gestiona, però  les propostes que beneficien a la gent  del poble i que són el que realment importa, les han de fer els membres de l’oposició amb una retribució de 10 euros mensuals, quan l’alcalde viatger en cobra 812 i els regidors seguidors fidels del seu amo en cobren una mitjana de 170.

La voluntat de servei doncs, no ve reflectida en l’equip de govern de Puigdàlber (que ja veiem com funciona), sinó en els esforçats membres de l’oposició que, sense res a canvi, lluiten dia a dia per aconseguir, en el que poden, el benestar de la gent del poble, sense tenir en compte el color ni les preferències en la votació que puguin tenir o fer.

Puigdàlber no es mereix el govern que te. Pensem-hi.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s