DOCUMENTS HISTÒRICS DE PUIGDÀLBER

En aquest apartat s’aniran posant documents que es vagin trobant sobre Puigdàlber o que algú, bonament  aporti, ja siguin gràfics com escrits. Els gràfics, en document PDF que s’haurà d’obrir clicant sobre l’enllaç i el gràfics, en JPG o directament publicats.

Document 4.- Adjuntem un enllaç amb el bloc que segueix (de Josep Arasa i Ferrer), concretament, a un article que surt publicat al setmanari el 3 de vuit de data divendres 5 d’agost de 2011, pàgina 27 titulat “EL MÉS PETIT DE TOTS”.

Possiblement la gent més gran del poble tingui uns record una mica diferents, serà qüestió d’esbrinar-ho i posar-ho en coneixement de l’autor de l’article per tal que, poc a poc, l’arxiu històric de Puigdàlber es vagi fent més gran.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/202588

DOCUMENT 3.-  Publicació feta a la revista “la Humanitat”, fundada per Lluis Companys, al seu any II, número 244 de 22 d’agost de 1932, pàgina 8.

Es publica l’anunci de l’homenatge que el sindicat agrícola Unió de Rabassaires farà a l’alcalde de “PUIGDALBA” i fer-li entrega del corresponent diploma. Diploma que encara està en poder d’un familiar al poble i del qual properament es publicaran les fotografies.  L’acte de lliurament d’aquest diploma està reflectit en les fotografies que es fan constar a continuació, al que havia estat el Centre de Puigdàlber.

 

DOCUMENT 2. Article que va sortir al “Mundo Gráfico” el dia 27 de juliol de 1932, en que es pot llegir que Manel Parellada  (a baix a la dreta) era un dels representants de la Unió de Rabassaires.

 

DOCUMENT 1. Article publicat al diari LA VANGUARDIA, de data 15 de maig de 1979, referent a la problemàtica de la primera llista democràtic a les eleccions municipals. Com es pot veure,  ja fa molts anys que hi ha caliu a Puigdàlber.  En PDF, clicar sobre per obrir-ho.

La Vanguardia 15 de maig 1979

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari