CARTES I OPINIONS ALS DIARIS 19 JULIOL 2013

Carta opinió publicada al setmanari  “el3 de vuit” de 19 de juliol de 2013

Puigdàlber: Malentesos i disculpes

En el darrer butlletí d’Esquerra del grup municipal de l’ajuntament de Puigdàlber, es va incloure un apartat signat per mi que deia: ““Sembla que a Can Ferran hi torna a haver festa el cap de setmana de Sant Joan i tothom es pensava que estava “tancat”. Ha tornat a ressuscitat el famós restaurant que estava cridat a tenir “totes” les estrelles Michelin ???. Cal que els favoritismes, amiguismes i altres coses acabades en “ismes” es desterrin per sempre de la política municipal de Puigdàlber, perquè del contrari, estem contribuint a la desconfiança cap als nostres polítics i la política en general. Si tot fos transparent i sense fer les coses d’amagatotis, tot i tos aniríem millor.””  Doncs aquest innocent escrit va provocar un gran rebombori al poble de  Puigdàlber perquè qui es va sentir ofès, mira per on, va ser la persona que feia la festa i no realment el propietari de l’edifici on s’ubica el  que havia estat el restaurant de Can Ferran i qui s’ha aprofitat en el possible del que en l’escrit s’anomena favoritisme o amiguisme. Des d’aquest  mitja  es demanen disculpes a la persona o persones que es van sentir ofesos, perquè la noticia o l’escrit no anava contra d’ells  sinó que posava al descobert la manca d’expedient administratiu correcte per a procedir a la reobertura del restaurant per a d’altres finalitats relacionades amb la restauració, expedient que encara a hores d’ara està incomplert. Entenc que des dels mitjans s’han d’escriure opinions i denunciar mancances si a qui li corresponen les solucions no les donen. Ja va sent hora que la societat civil col·labori en el funcionament de la democràcia i no la confiem només en els polítics que es volen dedicar i viure de la política tota la vida. Un altra cosa és que interessadament es  tingui per ofès qui no s’ha d’ofendre per protegir a qui realment s’hauria d’ofendre, es complicat però qui ho vulgui entendre ja ho entén i els aprofitats són sempre els mateixos, per descomptat que no ho són els que organitzaven la festa a qui altra vegada, torno a demanar disculpes, la cosa no anava per ells sinó per qui s’aprofita d’ells en tots els sentits. Ja m’enteneu oi ??

Carta opinió publicada al setmanari  “el3 de vuit” de 12 de juliol de 2013

Puigdàlber: Butlletí de l’Ajuntament

El dilluns dia 8 de juliol, em van acusar de posar  coses que no són certes en els dos darrers escrits publicats en aquest setmanari, però no m’han sabut contestar quines son aquestes coses. Per la meva part els he repassat i m’he adonat que si que hi ha una errada, consisteix en atribuir una cotització massa alta en el sou de l’alcalde de Puigdàlber, en realitat la seva cotització a la Seguretat Social no arriba al sou de l’auxiliar administrativa que van acomiadar amortitzant la plaça. Dit això, el tema actual és la publicació del darrer Butlletí Municipal en el que es va prohibir a l’oposició publicar-hi un escrit, tot i haver estats convidats expressament a fer-ho, els hi van dir que “era de contingut polític” i en el el poble no importaButlletí Municipal  (3 en dos anys) només es publiquen noticies. I tant que es publiquen noticies, només les positives de cara a la galeria, que si la subvenció del “Viure al Poble mes” dotada en 485.000,- €  en un Puigdàlber, poble enoturístic i comercial; que si una subvenció de CatSalut pel consultori (293.000,- € més); que si es vol fer una Fira local , l’estudi de viabilitat de la qual esta subvencionada per la Diputació; que si la liquidació del pressupost contempla un romanent positiu de 258 mil euros….. No diuen mai les coses més importants i que van en contra de Puigdàlber: Que s’ha perdut una sentència molt important per les males gestions de l’equip de govern de l’any 2005 del que formava part com a tinent d’alcalde el senyor David Masdeu, que s’ha d’enderrocar l’emblema de la Llar d’Infants (la cabana) pel seu mal disseny i utilitat nul·la des que es va inaugurar (es van pagar  més 420.000,- euros per la Llar d’Infants amb una desviació de més del  60%) i ara entre l’enderrocament i nova construcció, uns 83.000 euros més;  no es diu que no hi ha cap estudi de viabilitat del Centre que ha costat quasi un milió d’euros i dintre de poc no podrà ni funcionar. Pel que diu aquest Butlletí, valdria més estalviar-ho i en lloc de gastar en  paper de primera qualitat, aprofitar per comprar paper per fotocopies i l’impresora.

Carta opinió publicada al setmanari  “el3 de vuit” de 5 de juliol de 2013

Puigdàlber: Miracles o enginyeria financera ?  (II)

Seguint amb el que es va començar la setmana passada, aquesta vegada toca l’examen del BONA FRASE en castellamiracle financer de Puigdàlber i que segons l’alcalde Masdeu, ha fet que es passés d’un resultat pressupostari de 250.000,- €  negatius a un altra de 256.000,- € positius.  – El que no diu el senyor Masdeu, es que en els darrers dos anys (en els que ell ha estat l’alcalde), s’han deixat de pagar TOTES les quotes que en concepte d’ajuts de caixa de la Diputació se li devien, obligant-lo a renegociar els pagaments. –  El que no diu el senyor Masdeu, és que obté uns ingressos pels terrenys procedents de l’annexió d’una zona de terrenys  del municipi veí de El Pla del Penedès en concepte de IBI i que no reporten cap benefici als seus propietaris perquè “no hi poden fer res”. –  El que no diu el senyor Masdeu és que el deute que arrossega el municipi de Puigdàlber és fruit de la mala gestió en una expropiació feta mentre ell era regidor d’Hisenda i de les nefastes inversions per desviació pressupostària en la Llar d’Infants i en obres contractades “de paraula” imputades totes elles al pressupost ordinari.  – El que no diu el senyor Masdeu, es que els serveis a les persones a Puigdàlber, NO EXISTEIXEN, només es pensa en  grans construccions i grans inversions sobre les quals obra la més gran opacitat, denunciada infinitat de vegades per la oposició. Mostra del que s’està dient, és precisament la subvenció atorgada en el projecte Viure el Poble més, en que una oficina de turisme està integrada en el mateix Centre que s’ha inaugurat recentment, concretament a la part que correspon a consultori municipal,  RUTA BTTja pagada amb altres subvencions i ara subvencionada  un altra vegada amb 64.000,- € més, sense comptar amb la subvenció per rutes BTT, punts d’informació als comerços, llibre del poble….. Jo pensava, innocent de mi,  que les retallades no només s’aplicaven als sous dels funcionaris, metges,  mestres, Mossos, bombers,  justícia…etc…  però es veu que si. Ja va sent hora de ser “seriosos”,  Catalunya ens ho demana.  I els primers que han de ser seriosos i creïbles són els mateixos polítics, des de l’administració més propera a la més llunyana!

Carta opinió publicada al setmanari “el3de vuit”  de 28 de juny de 2013.

Puigdàlber: Miracles o enginyeria financera ?  (I)

M’ha sorprès una noticia tan extensa en aquets setmanari (del dia 21 de juny, pàgina 10), referida a la inauguració del que l’equip de govern anomena  “nou centre cívic”, resultat i DSC02037[1]producte del salvatge  enderrocament del que havia estat “El Centre”, construït per la pròpia gent del poble amb aportacions i treball personal.  Es va vendre la actuació com una  “rehabilitació” quan en  realitat el que es va fer, va ser enderrocar una sala molt ben conservada (de les millor conservades del Penedès) en contra de la opinió de moltes persones del poble. Trenta cinc persones, la majoria nouvingudes, van signar a favor de l’enderrocament perquè res el unia sentimentalment amb l’edifici, al igual que al  aleshores alcalde Manel Carrera, que tampoc ha mantingut mai cap vincle sentimental per Puigdàlber, només econòmic, patrimonial i de prestigi polític, tot i que aquest darrer seria molt discutible.

Noi tinc res a dir sobre la perseverança d’aconseguir subvencions per a qualsevol cosa per part de l’alcalde actual de Puigdàlber, però cal reflexionar sobre la oportunitat, necessitat o Quina tonteria avui diaconveniència d’invertir en les coses que s’anuncien a la noticia i pel preu que la mateixa noticia expressa de 900.000,- € en un edifici entre mitgeres. Només cal veure com s’apliquen les retallades al mateix municipi:  Supressió de la plaça d’agutzil, supressió de la plaça d’auxiliar administrativa….. quan costa més la seguretat social de l’alcalde que tot el sou d’aquesta auxiliar administrativa que s’ha acomiadat. Un bon estalvi és també el que cobren els regidors de la oposició, a 10,- euros mensuals. Dels miracles financers en parlaré en una propera carta, perquè, com diuen en castellà (que parlen al país veí) , “no es oro todo lo que reluce”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari